846 Personel Görev Aldı, 143 Vatandaş Kurtarıldı

846 Personel Görev Aldı, 143 Vatandaş Kurtarıldı
Edirne'de 27-28 Kasım 2018 tarihlerinde yaşanan kuvvetli sağanak yağışla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Edirne Valiliği basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu konulara değinildi:Edirne'de...

Edirne'de 27-28 Kasım 2018 tarihlerinde yaşanan kuvvetli sağanak yağışla mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Edirne Valiliği basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında şu konulara değinildi:

Edirne'de 27-28 Kasım 2018 tarihlerinde yaşanan kuvvetli sağanak yağış neticesinde Merkez'e bağlı Köşen, Karakasım, Tayakadın, Orhaniye, İskender, Sazlıdere köyleri; Süloğlu ilçesine bağlı Büyük Gerdelli köyü; Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa, Abalar köylerinde derelerin taşması sonucu su baskınları yaşandı.

METREKAREYE 128,5 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

24 saatte metrekareye 128,5 kilogram yağışın düşmesi ve bahse konu bölgelerden gelen ihbarlar üzerine Afet Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyete sokuldu ve AFAD ekipleri olay yerlerine acil olarak intikal etti. İlk olarak yerel imkanlarla müdahaleye başlandı ve böglenin geniş bir alan olması sebebiyle AFAD Başkanlığından takviye ekip talep edildi. Tekirdağ'dan 5 personel ve 1 araç, Kırklareli'den 6 personel, 2 araç ve 1 bot, Sakarya'dan 6 personel, 2 araç ve 1 bot, İstanbul'dan 5 personel, 1 araç ve 1 bot çalışmalara katıldı.

846 PERSONEL GÖREV ALDI, 143 VATANDAŞ KURTARILDI

AFAD ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra UMKE, Edirne Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine ait toplam 846 personel ve 140 araç ile arama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar kapsamında toplam 140 araç ve iş makinesi ile olaylara müdahale edilerek 143 vatandaş kurtarıldı. Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünde 78 yaşındaki Veysel Evren hayatını kaybetti.

11 OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Yaşanan taşkınlar sonucu 5 devlet ve 6 özel okulda eğitime ara verildi, 1 özel hastanedeki hastalar önlem amaçlı olarak uygun hastanelere sevk edildi. İl merkezinde 97 binanın bodrum katlarında su boşaltma işlemi yapıldı.

660 HAYVAN TELEF OLDU

Sel sularının çekilmesiyle birlikte Defterdarlık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ekipleri tarafından hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar neticesinde 23 büyükbaş, 268 küçükbaş, 200 arı kovanı ve 169 kanatlı olmak üzere toplam 660 hayvan zaiyatı tespit edildi. Ayrıca 79 konutun taşkından etkilendiği, bunlardan 4'ünün yıkıldığı, 9 tanesinin ise ağır hasarlı olduğu belirlendi. 2 bin 800 hektar ekili alanın selden etkilendiği ön tespiti yapıldı. Kesin tespitler, suların tam olarak çekilmesi sonrasında yapılabilecek.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SYDV ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kurulan ekipler selden etkilenen konutların temizlenmesine, ihtiyaç duyulan ev eşyalarının teminine ve köy genelinde çevre temizliğine başladı. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince içme sularının düzenli olarak numune alınmak suretiyle kontrollü ve gereken yerlerde dezenfekte işlemi yapılıyor.

Taşkınlardan zarar görev vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının Valilik koordinesinde Kızılay, AFAD, SYDV ve diğer yardım kuruluşları tarafından karşılanmakta olduğu ve yürütülen çalışmaların tüm vatandaşların sıkıntılarının tamamı çözülene kadar kesintisiz olarak devam edeceği belirtildi.