9 Yıl Hapis İstemi

9 Yıl Hapis İstemi
Edirne'de bir doktoru darp eden iki kardeş hakkında istenen ceza belli oldu.

Edirne'de bir doktoru darp eden iki kardeş hakkında istenen ceza belli oldu. Düzenlenen iddianamede, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Çıkmaz'a yönelik eylemleri nedeniyle iki kardeşin ayrı ayrı toplam 9 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.

Geçen şubat ayında Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde tedavi gören babalarının ölüm haberini alan S.Ü. ve Z.Ü. kardeşler, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Çıkmaz'ı darp etmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında kaçan S.Ü. ve Z.Ü. Kaleiçi semtinde bir evde saklanırken yakalanmıştı.

Gündem gazetesinde yer alan habere göre; çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanan S.Ü. ve Z.Ü. ile hastanenin başhekimini tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklanan ağabeyleri A.Ü. ve E.Ü. ile F.K. hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. İddianamede Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Talha Sütçü, Edirne Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Uzman Dr. Tuba Çıkmaz, aynı serviste görev yapan doktorların ve bir polis memuru ile birlikte toplamda 10 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.

Şüpheliler S.Ü. ve Z.Ü.'nün Dr. Tuba Çıkmaz'a karşı işledikleri "Kasten yaralama", "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" ve "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından ayrı ayrı toplamda 9 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları; F.K., A.Ü. ve E.Ü.'nün Dr. Tuba Çıkmaz haricindeki müşteki doktorlara karşı işledikleri "Birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit" suçundan 5 yıl, görevli polis memuruna karşı "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

Ayrıca şüpheli F.K.'nin tüm müştekilere karşı işlediği "İftira" suçundan ayrıca 4 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.