96 Spor Kulübüne Malzeme Yardımı

96 Spor Kulübüne Malzeme Yardımı
Edirne'de, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara plaket verildi, ilde faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Edirne'de, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara plaket verildi, ilde faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Edirne'de, 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftasının son gününde, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara plaket verildi ve ilde faaliyet gösteren spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.

Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Edirne Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı İbrahim Acar, Spor İl Temsilcisi Yavuz Çiroz ile spor kulüpleri temsilcileri, sporcular ve aileleri katıldı.

Edirne'de amatör spor kulüplerine ciddi destekler sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Vali Özdemir, kentin eğitimde olduğu gibi sportif ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra okul sporlarında Türkiye birincisi bir olduğunu belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, bakanlığın amatör spora verdiği desteğin her geçen gün arttığını belirterek, Edirne'de 96 spor kulübüne malzeme yardımı yapılacağını söyledi.

Törende, gençlik merkezi halk oyunları topluluğu ile okçuluk, kuşak güreşi gibi geleneksel spor dallarının gösterileri izlendi.

Törende başarılı sporculara plaketleri verildi. Büyük Bayanlar Avrupa ve Dünya Şampiyonu Yasemin Adar ile U23 Avrupa İkincisi Bedia Gün, İslami Dayanışma Oyunları İkincisi Gamze Nur Adakan, İslami Dayanışma Oyunları İkincisi Hafize Şahin, Minik Bayanlar Avrupa Üçüncüsü Şeyma Kızmaz, Minik Bayanlar Avrupa Üçüncüsü Melda Dernekçi, Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonu Çiçek Tekin, Minik Bayanlar Türkiye Şampiyonu Fatma Kızmaz'a plaketleri verildi.

Güreş branşının ardından çeşitli spor dallarında Türkiye ve dünyada derece yapan sporculara da plaketleri verildi. Amatör Spor Haftaso kapanış töreni kapsamında Edirne'de faaliyet gösteren 96 kulübe malzeme yardımı yapıldı. EJH