'Adalet Yürüyüşü'ne Edirne'den Destek

'Adalet Yürüyüşü'ne Edirne'den Destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne Edirne'den destek geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne Edirne’den destek geldi. CHP Edirne İl Örgütü, Merkez İlçe ve İlçe Örgütleri ile Edirneli bazı STK temsilcileri gece saatlerine yola çıkarak Düzce ili Gümüşova ilçesinde yürüyüşe katıldılar.

Katılımcılar arasında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse, CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nedim Mercan da vardı. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Partili partisiz birçok kişi var. Genel merkezimiz bunu belirli bir program dahilinde yapıyor. Hem yürüyüşün asayişini sağlamak hem de düzenini sağlamak açısından çat kapı gibi değil de belirli bir program dahilinde gitmek düzeni sağlıyor." ifadelerine yer verdi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı: "Her gün ülkemizin değişik il başkanlıklarından destek için gelecekler. Edirne’de farklı STK'lardan da destek verenler var. Demokrat Parti Genel Başkanı ve il başkanları da destek verdiler. Çok daha büyük sürprizler olacak. Türkiye’nin siyasi tarihi belki de bu yürüyüş ile değişecek. Hayır Platformunun kopmasını bekleyenler oldu. Ama bu yürüyüşle birlikte daha da güçlendi. Referandumdaki birlikteliğin üzerine dahil olanlar var. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor." dedi.

"ALKIŞLARLA KARŞILIK VERECEĞİZ"

'Adalet Yürüyüşü'nde kamp alanına kamyonla gübre dökenlere de tepki gösteren Pekcanlı: "Bir atasözü vardır; 'Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye'. Yapanlara bakmak lazım. Çok tartışılacak bir şey değil. Tepkiler olacaktır. Biz de bunlara alkışlarla karşılık vereceğiz. CHP Örgütleri başka bir şey yapmayacak." sözlerini kullandı.

GENÇLERİ DAVET ETTİ

Yürüyüşün siyasi bir yürüyüşten çok adalet yürüyüşü olduğunu söyleyen CHP Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse ise yürüyüşe sonuna kadar destek verdiklerini söyleyerek: "80 darbesinden sonra apolitik bir gençlik yetişiyor. Gençlerimizi daha fazla siyasette görmek istiyoruz. Ülke gündemini daha yakından takip eden bir genç nesil, ülke için daha büyük bir umut vaat edecektir. Gençlerimizin politikadan korkmaması lazım. En azından ileride kendileri de bugünkü duruma düşmemek için biraz daha toplu hareket etmeleri gerektiğine inanıyorum. Buradan da tüm gençlere çağrımdır; adalet bir gün herkes için lazım olacak. Adaletin kaybolmaması için hepsini mücadeleye davet ediyorum." ifadelerini kullandı. EJH