Afrika Sıcakları da Durduramadı

Afrika Sıcakları da Durduramadı
Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Edirne'de Ulus Pazarı yine doldu taştı.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Edirne'de Ulus Pazarı yine doldu taştı. Kuzey Afrika üzerinden gelen aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı uzmanların yaptığı uyarılara rağmen sıcak havaya aldırış etmeyen vatandaşlar pazarın yolunu tutarken, esnaflar ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Edirne'de her cuma günü kurulan, Edirne'nin yanı sıra çevre il ve ilçeler ile komşu iki ülke Yunanistan ve Bulgaristan'dan da birçok müşterisi olan Ulus Pazarı, her hafta olduğu gibi bu hafta da sıcak havaya rağmen doldu taştı. Gündem Gazetesinden Buşra Dengin'in haberine göre sıcakların artışı ve ürünlerin bolluğu fiyatları etkilemezken her cuma dolup taşan Ulus Pazarı'nda bu hafta da bildik görüntüler yaşandı. Vatandaşlar sıcak havaya rağmen pazarın yolunu tutarken esnaflar ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aşırı sıcakların meydana getireceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulunurken, en riskli zaman olan öğle saatlerinde her yaştan insanın pazara akın ettiği görüldü.

KOMŞU ÜLKELERDEN DE GELENLER VAR 

Ulus Pazarı, başta Edirneliler ve civar köylerde yaşayanlar olmak üzere komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenlerin de ilgi odağı oluyor. Çocuk giyimi üzerine satış yapan esnaf Mahmut Demir, komşu ülkelerden gelen ziyaretçilerin pazar esnafının yüzünü güldürdüğünü belirterek: "Olumsuz hava koşulları pazarımızı etkilemiyor." dedi. EJH