Ağalıkta 'Taksit' Tartışması

Ağalıkta 'Taksit' Tartışması
657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası olmak için ihaleye katılan ve teklif ettiği 1 milyon 522 bin TL ile ihaleyi kazanan Ahmet Çetin, ağalık ihalesinin ilk taksitini yatırmadığı iddialarına sert bir dille cevap verdi.

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası olmak için ihaleye katılan ve teklif ettiği 1 milyon 522 bin TL ile ihaleyi kazanan Ahmet Çetin, ağalık ihalesinin ilk taksitini yatırmadığı iddialarına sert bir dille cevap verdi. Çetin: "Yatırdığım paranın dekontlarını gösteririm." dedi.

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağalık ihalesinde yaşanan büyük rekabet sonucunda Kırkpınar Ağalığını 1 milyon 522 bin TL ile kazanan iş adamı Ahmet Çetin'in ağalık bedelinin ilk taksitini yatırmadığı iddia edildi. İddialara cevap veren Çetin, teklifi yapanın kendisi olduğunu ve parada sorun olmadığını söylerken, ihalede gerekirse 3 milyon TL’ye kadar çıkarak ağalık ihalesini tüm adaylara rağmen kazanacağını söyledi. Çetin, ödeme dekontlarını da basın mensupları ile paylaşacağını, haberin doğru olmadığını söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Çetin’in sadece 92 bin TL olan kesin teminat bedelini yatırdığını açıkladı.

RESMİ PLAKA, VIP KART VE AĞA KONAĞI İSTEĞİ

Çetin, açıklamalarında ağalık geleneğinin yaşatılması gerektiğini belirterek; "Şu anda arabaya takacağım plaka çakma. Plakayı resmileştirmiyorlar. İkincisi VIP kartım yok. Üçüncüsü ağa konağı yok. Bunları istiyorum. O kimlik kurumsallaşacak. Madem Osmanlı’nın getirdiği bir gelenekse gelenekte sahte iş olmaz. Kim arabasına takılan plakanın sahte olmasını ister? Oraya 1 milyon 522 bin TL imzası atan benim. Benden başkası değil." ifadelerine yer verdi.

Edirne Belediyesi binasında özel oda istediğine dair iddiaları da yanıtlayan Çetin; "Özel oda değil, ağalık konağı istiyorum. Madem böyle bir ağalık var, ağalık konağı istiyorum. Devlet bana bir plaka veriyorsa, 'al bunu tak' diyorsa takarım. Ama bana çakma plaka veriyorlarsa takmam. Devletin olduğu yerde kanun vardır. Kırkpınar Ağası yazan plakayı devletin mevzuatına kayıtlı istiyorum. Şu anda takılan plakaların hiçbir kaydı yok. VIP kart istiyorum diyorum, 'ben gidersem sen de gelirsin' diyorlar. Ben onların yamağı mıyım? Madem ağalık diye bir güç var, iğneyi de kendinize batırmanız gerekir. Plakası çakma, VIP kartı yok, makamı yok biz neyin ağasıyız? Şu ana kadar bu gelenek yanlış gelmiş." dedi.

"HAKLARIMI İHLAL ETMESİNLER"

Hakkında çıkan ağalık ihalesinin taksitini ödeyemediğine dair haberlere de tepki gösteren Çetin: "Dava açarım, arkama da bakmam. Haberin altını dolduramazlar ise yapmasınlar. Haklarımı bilirim ve alırım. Kimseye eyvallah etmem. Hukuken doğru bir şey yaparlarsa anlarım. Ama haklarımı ihlal etmesinler." sözlerine yer verdi.

"31 ARALIK ZORUNLU DEĞİL"

Kırkpınar Ağalığını Edirne’ye aldığını söyleyen Çetin: "Ben değil 1 milyon 522 bin TL, bunun 10 katını verebilecek bir adamım. Ama bunun karşılığını da görmek istiyorum. 31 Aralık'a kadar ödemem gerektiğini yazmışlar. Öyle bir zorunluluk kanunen yok. Ben ödemem gereken miktarı belki bugün kapatacağım, belki yarın kapatacağım. 31 Aralık diye bir kelime yok. Ama kendi kendilerine madde düzenliyorlar. Belgeyi de zaten ben almadım, elemanım aldı. Ama hiç önemli değil. Ben Malatyalı olsam da Edirne’de, Edirne için yaşayan bir adamım." dedi.

"PAVYON PARASI OLMAYACAK"

Ağalık ihalesine ödeyeceği 1 milyon 522 bin TL’nin gideceği yeri bilmek istediğini söyleyen Çetin: "O paranın gideceği yeri de bileceğim. O para peşkeş çekilmeyecek. O paranın gittiği yer gerçekten belli olacak. 'Ahmet Çetin’den aldığımız ağalık parasıyla bu işleri yaptık' diye açıklama yapacaklar. Yapmazlarsa hesabını da sorarım. Benim param başkasının cebine pavyon, meze parası olmayacak. Hepimiz Edirne için yaşıyoruz. Biz bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehir bizim için çok değerlidir. Osmanlı'nın başkentliğini yapmış bir şehir." ifadelerine yer verdi.

"KESİN TEMİNATI YATIRDI"

Gündem Gazetesi, Çetin’in açıklamalarının ardından iddiaları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a sordu. Gürkan, Kırkpınar Ağalık ihalesini kazanan Çetin’in 92 bin TL kesin teminat bedeli yatırdığını açıklayarak: "Bunu ihaleye katılabilmek için zaten yatırması gerekiyor. Süreç sonunda bu miktarı geri de alabiliyorlar. Bu miktarın dışında herhangi bir miktar yatırılmadı. Yatırması gereken toplam 1 milyon 522 gibi bir rakam var." dedi. EJH