Ahmet Çetin'in Ağalığı İptal Edildi

Ahmet Çetin'in Ağalığı İptal Edildi
657. Kırkpınar Güreşleri Ağalığı ihalesini kazanan Ahmet Çetin’in ağalığı, şartname şartlarını yerine getirmediği için iptal edildi.

Geçen yıl 657. Kırkpınar Güreşleri Ağalığı için açılan koç ihalesini kazanan Ahmet Çetin’in ağalığı, Ağalık Şartnamesinin şartlarını yerine getirmediği için iptal edildi.

Ahmet Çetin’in bugüne kadar ödediği 658 bin TL ile 91 bin 320 TL’lik kesin teminat bedeli şartname gereği belediyeye gelir olarak kaydedilecek, ödenmeyen bedel ile ilgili yasal takip başlatılacak ve 657. Kırkpınar Ağalığı için Koç İhalesi tekrardan yapılacak.

İptal kararını kamuoyu ile paylaşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ahmet Çetin’in 1 milyon 522 bin TL bedelle 657. Kırkpınar Ağalığına en yüksek teklifi vererek, ağalık ihalesini kazandığını ancak bugüne kadar bu paranın 658 bin TL’sini ödediğini, 864 bin TL’sini ise ödemediği söyledi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili Belediye Meclis Salonunda basın toplantısı düzenleyen Gürkan: "Her yıl güreşlerin son günü bütün seyircilerin gözü önünde, canlı yayınla resmi olarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi olarak bir ağalık ihalesi gerçekleştiriliyor. İstekliler belli bir dosya ücreti yatırarak ihaleye giriyor. İhale herkesin gözü önünde açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor. En çok payı veren Ağalık Koçu’nu satın almış oluyor. Kendisiyle sözleşme ve senet imzalıyoruz. Ardından o kişi bir sonraki yılın Kırkpınar Ağası olarak ilan ediliyor. Bir yıl boyunca ağalık unvanını kullanıyor. Bir sonraki yılın güreşlerini yapıyoruz. Ardından bir sonraki yılın ihalesi yapılıyor. Süreç bu şekilde ilerliyor." diye konuştu.

2017 yılında yapılan ihale hakkında bilgi veren Gürkan: "2018 yılının yani 657. Kırkpınar Ağalık İhalesine epey yüksek bir katılım olmuş ve epey çekişmeli bir ihale gerçekleşmişti. İhale sonucunda Ahmet Çetin 1 milyon 522 bin TL bedelle 657. Kırkpınar Ağalığına en yüksek teklifi vererek ağalık ihalesini kazanmıştı. Ağalık Koç Satış Şartnamesinin 7. maddesine göre koçu kazanan kişinin satış bedelinin yüzde 6’sını kati(kesin) teminatını yatırması şarttır. Bu da geçen seneki teklife göre 91 bin 320 TL yapıyor. Yine şartnameye göre koç parasının tamamı belediyeye 4 Ağustos, 8 Eylül, 6 Ekim 2017 tarihlerine kadar 3 eşit taksitle ödenecekti. Aksi takdirde geçici ve ek teminat ile ödenen taksit belediyeye gelir kaydedilir. İhale taksidi ödenmediği zamanda İcra İflas Kanuna göre ihalenin iptali gerekir." dedi.

"1 MİLYON 522 BİN TL’NİN 864 TL’Sİ ÖDENMEDİ" 

Kırkpınar’a gölge düşürmemek için Ahmet Çetin ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını anlatan Gürkan: "Ahmet Çetin’in bazı istekleri oldu. Ama bir ihaleye girerken ihale şartlarını önceden kabul etmiş olursunuz. Ahmet Çetin’i sözlü ve yazılı olarak uyardık. İstekleri karşılanmadığı gerekçesiyle ihalede öne sürdüğü 1 milyon 522 bin TL’nin 658 bin TL’sini ve 91 bin 320 TL kesin teminat yatırdı. İhaleyi aldığınızda kesin teminatı yatırırsınız, ihale bittiğinde bu teminat size geri ödenir. Eğer şartları yerine getirmezseniz bu teminat da kuruma gelir olarak kaydedilir. 657 Kırkpınar Ağalığı İhalesini iptal ettik. İhaleye çıkarak 657. Kırkpınar Ağasını tekrar belirleyeceğiz.  Bizim uymak zorunda olduğumuz kanunlar, kurallar, şartlar, ihale şartnamesi vardı. İhale şartnamesine uyulmadığı için biz bu ihaleyi iptal etmek zorundayız. Kişisel bir çatışma, tartışma, kavga söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

Gürkan, en kısa zamanda yeni bir ihale gerçekleştireceklerini ve bu ihalenin de herkesin gözü önünde şeffaf bir şekilde yapılacağını söyledi. Ödenmeyen bedelle ilgili yasal takip başlatılacak. Edirne Jet Haber