"AK Parti İle Yüzde 50 Alırım"

"AK Parti İle Yüzde 50 Alırım"
Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti'den aday olursa oyunun yüzde 50'yi bulacağını söyledi. 

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti'den aday olursa oyunun yüzde 50'yi bulacağını söyledi.

Gerçekleştirdiği basın toplantısında kentsel dönüşüm, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'nın dava açıklaması, belediye başkan adaylığı için parti seçimi gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi, AK Parti'den veya İYİ Parti'den aday olması durumunda ilk seçimde alacağı oy oranının sorulması üzerine: "3 ay sonra konuşuruz. Şu anda halkın nabzını ölçmeden bir şey söyleyemem. İYİ Parti'den veya AK Parti'den aday olursam sonuçları farklı olur. AK Parti'den aday olursam yüzde 50'yi bulurum. Ama İYİ Parti'yi ölçemiyorum. Tabii ki olacaksam İYİ Partili ya da AK Partili olacağım. Ama seçildiğim anca Edirne Belediye Başkanlığı yapmak istiyorum. Partiler üstü olmayı hedefliyorum. Herkese elimi uzatmak istiyorum. Edirne'nin kentsel dönüşümünü, yapılmayan altyapısını, Selimiye meydanını yapacağız.. Hızlı treni getireceğiz. Hükümet partisi olursam Edirne uçar. Kendime güveniyorum. Hükümet desteğini aldığım zaman birçok projeyi hayata geçiririm. Şu anda Selimiye Meydanı rezil durumda. Orası 1 yılda biter. Meriç Nehri'nde sandal, gondol gezileri 1 yıl içinde başlar. Nehir kenarlarına yürüme yolları yapılır. Projeler hayata geçer ama iktidar partisi olma şansına erişebilirsek Edirne uçar. Edirne'ye sanayi geldiği zaman Edirne müthiş zenginleşir." şeklinde konuştu.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile ilgili de konuşan Sedefçi: "CHP'nin başında şu anda il başkanı denen bir kardeşimiz var. Babası arkadaşımdır; beraber doğduğumuz, beraber büyüdüğümüz Yıldırım çocuğudur. Fevzi benim evladım sayılır. Yıllarca Fevzi'ye babalık yapmaya çalıştık ama Fevzi babalığın, evlatlığın değerini hiç bilmiyor. Fevzi haddini, boyunu, kilosunu aşıyor. Üzülerek seyrediyorum; Recep cevap vermiyor, onu kullanıyor. Biri l başkanı partinin babasıdır. Recep'in de tüm üyelerin de babasıdır. O emir verir; emir almaz. Ama şu anda maalesef Fevzi emir kulluğu yapıyor. Deniz Baykal geldiğinde 'hoş geldin' demek istediğimde beni engellediler. Engelleyenlerin başında Fevzi ve Recep vardı." dedi.

[irp posts="10655" name=" Recep, Müteahhitleri Zengin Etti""]

"PARTİYİ YÜZDE 21 KÜÇÜLTMÜŞLER"

CHP Edirne İl Başkanı'nın CHP üyelerini şişirmemesi gerektiğini söyleyen Sedefçi: "İl başkanı, partide sağlıklı ve doğru üye yapar. Şu anda yaptıkları gibi belediyede çalışan elemanları, işçilerin tümünü ve ailelerini de partiye üye yaptılar. 11 bin tane üye yapmışlarmış. Geç kardeşim bunları. Emirle, zorla insanları üye yaparsanız partiyi büyütemezsiniz. Aldığınız oya bakın. 36,7 oy almışsınız. 2009'a geri dönün. Aldığım oy 57,8'dir. Yüzde 21 fark var. Partiyi küçültmüşler." dedi.

"RECEP İNSANLARI KAĞIT MENDİL GİBİ GÖRÜR, KULLANIP ATAR"

Sedefçi şöyle devam etti: "Fevzi şunu öğrensin; ben 1983 yılında SODEP'e girdiğimde Fevzi büyük ihtimalle altı bezle bağlı bir bebekti. SODEP'ten belediye meclis üyesi oldum. 1989'da SHP'den belediye başkanı oldum. 1992'de CHP açıldı ve CHP'ye ilk geçen belediye başkanı bendim. Açıldığı anda oyu olmayan bir partiye geçen insan benim. O zaman Fevzi Bey neredeydi? 1994'te CHP'nin yüzde 4,76 oyu varken ben yüzde 35 ile belediye başkanı seçildim. CHP'ye belediye başkanlığını kazandırttım. Bu benim emeğimdir, partiye katkımdır. 2009'da yüzde 57,9 oy aldım, Türkiye'de birinci olduk. Biz; tüm cumhuriyetçilerin, tüm Kemalistlerin oylarını aldık. Genç Parti’nin, DYP’nin, ANAP’ın oylarını aldık. Fevzi, bunları biliyor musun? Bunları öğren. Utanmadan hiçbir katkı yapmadığımı söyleme hakkına sahip değilsin. Ben partime yıllarca onurum, şerefim, namusumla destek verdim. İnkar etmiyorum, ben CHP’nin sayesinde var oldum. Ama CHP’ye katkı yapan bir insanım. CHP’yi yüzde 58’lere ulaştıran insanım. Bunu Edirne biliyor, sen de öğren Fevzi. ‘Aga’na fazla güvenme. ‘Aga’n enteresan bir adamdır. İnsanları kağıt mendil gibi görür. Burnunu siler, buruşturup atar. Recep’in uzmanlık konusudur. Recep kullanıp atar."

"MAŞALLAH KOLTUKLARA SIĞMIYORSUN"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı'ya kilolarıyla ilgili seslenen Sedefçi: "Fevzi, kilo alıyorsun. Lütfen dikkatli ol. Senin için sağlığın önemli. Yakında il başkanlığın bitecek. Çünkü Recep sizi yeterince kullandı. Büyük ihtimalle il kongresinde seni aday olarak göstermeyecek. Çok fazla kilo alma, şişmanlama. Recep ağabeyinle pilav yiyorsunuz. İyi yemekler pişiriyorsun, onları yiyorsunuz. Ama sen gösteriyorsun, maşallah pehlivan gibisin. Ama en azından dürüst adamsın, yediğini gösteriyorsun. Recep akıllı, yediğini göstermiyor. Fevzi maşallah koltuklara sığmıyorsun. Sağlığına dikkat et, kilo ver, spor yap. Ben her gün 1 saat yürüyüş yapıyorum. Bu yaşta sağlığıma dikkat ediyorum. Kilo almamak için kendimi yoruyorum. Sen pilav yiyerek kilo alıyorsun. Recep ağabeyinden nasıl yeyip göstermediğini öğren. Sen benim evladımsın. 'Yemiş yemiş' demişim diye bana dava açacakmış. Yiyorsun, doğrudur. Bol bol pilav yiyorsunuz. İmalathanede yemek yapıyorsun, 'yemedim' diyemezsin, gösteriyorsun. Ben senden rica ediyorum. Sağlık önemlidir, kendine dikkat et. Umarım bu konuşmamın sana faydası olur. Recep seni harcar, kullanıp atacak. Belki sana katkım olabilir, yeniden seni aday yapabilir. Recep bana inat gitsin de sana il başkanlığını bıraksın. İl başkanlığıyla sen partiyi büyütemezsin. Partiyi çürütüyorsunuz." sözlerine yer verdi.

"İNŞALLAH RECEP ADAY OLUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne ziyaretinde katılımcı sayısını görünce utandığını söyleyen Sedefçi: "Çöplüğü açıyorsun, bin kişi var, hepsi de belediye personeli. İl başkanlığı binası almışsın, güzel bir şey yapmışsın kutlarım. Açılışında 100 kişiden fazla insan yok. Onlar partililer, orada halk yok. Başınızı kumdan çıkartın, ayaklarınız yere bassın. Halka güven verin. Halk şu anda size güvenmiyor. Kendinizi lütfen kandırmayın. Umarım bu sözlerim size katkı yapar, ders olur, doğru yola girersiniz. Bizim tek dileğimiz herkesin iyi ve mutlu olmasıdır. Biz kavga istemiyoruz. Barış, dostluk, kardeşlik istiyoruz. Birbirimize saldırmak istemiyoruz ama bu sözler de altında kalınacak sözler değildi. Benden alacağı parayla Recep’e kampanya yapacakmış. Recep’in buna ihtiyacı yok. Recep’te çuvalla para vardır. Adamın çuvalla aldığı maaş var. Recep’in o konuda sıkıntısı yok. Recep yeter ki aday olsun. Büyük ihtimalle aday olacağını da sanıyorum. İnşallah aday olur. Ben, onunla eşit şartlar altında karşılaşmak istiyorum. Kozumu paylaşmak istiyorum. Oy alan bir partiden aday olarak onun karşısında savaşmak, onun yenildiğini görmek istiyorum. Yıllar bana ‘namusumsun, şerefimsin’ diyerek söz verdi. Ama onun için namus kavramı sakızdır. Çiğniyor atıyor. Böyle bir insanla karşı karşıyayız. Sayın Genel Başkanımdan Edirne’de bunu bir defa daha aday göstermesini yürekten diliyorum. Burada onun hakkında iyi sözler söylemiş. Edirne’ye çok iyi işler yaptı. Benim yaptığım fabrikanın restorasyonunu yaptı. Edirne altına dinamit koyarak bir çöplük yaptı. Başka ne yaptı? Bilen varsa bana söylesin. Bir insan eve gittiğinde aynaya bakıp ‘ben ne yaptım?’ der. Kendi öz eleştirisini yapar ve yapmadığı şeyleri yapmaya çalışır. Recep, geldin gidiyorsun. Fevzi, geldin gidiyorsun. Bir söz var; bu devran değişecek. Bu sap, bu keser dönecek. Bu devir bitecek. Edirne bundan kurtulacak." dedi.

"EDİRNE BELEDİYESİ CHP'YE OY KAYBETTİRİYOR"

Edirne’nin sıkıntılı günler yaşadığını söyleyen Sedefçi: "Edirne’de insanlar mutlu değil. Kimsenin hayatında huzuru, mutluluğu yok. Ekonomik yönden sıkıntılar var. Edirne’mizi güzel günlere taşımak için hep beraber çalışmak zorundayız. Ben bu işe varım. Edirne’nin ciddi şekilde bir tecrübeye, iddiaya, bu işi bilen insanlara ihtiyacı var. Ben bu konuda uzmanım. Belediyeciliği çok iyi bilen, partiler üstü insanım. 20 senelik belediye başkanlığım var, partizanlık yapmadım. Recep bir toplantıda diyor ki; ‘Belediyeye CHP’li işçi alıyormuşum diye eleştiriyorlar. CHP’lileri alacağım.’ Belediye Başkanının CHP'lisi, AK Partilisi olmaz. Belediye Başkanı, tüm halkın belediye başkanıdır. Seçildiği gün tüm Edirne halkının belediye başkanıdır. Edirneliler uyanın. Bu adama CHP’li diye oy verdiniz. Şu an belediyeyi CHP mi yönetiyor Recep mi? Partilere değil, kişiye oy veriniz. Recep öğretmendir, bütün öğretmenlerimiz baş tacıdır ama bu işi yapamadı. Sırf CHP’li diye oy verdiler. Şimdi Edirne Belediyesi’ni CHP mi yönetiyor? Hayır. Tam tersine Edirne Belediyesi CHP’ye zarar veriyor. CHP’ye oy kaybettiriyor. Lütfen şimdiden sonra kendinize, evlatlarınıza oy veriniz. Kim hizmet yapacaksa ona oy veriniz." ifadelerine yer verdi.

"HİÇBİR PARTİYLE TEMASIM OLMADI"

Belediye başkanlığı adaylığı için anlaştığı bir partinin olduğuyla ilgili soru sorulması üzerine Sedefçi: "Ben toplantıda daha önce 'Gönlüm CHP’de, aklım AK Partide' demiştim. Şu anda lafımı tekrarlıyorum. Değişen bir şey yok. Benim şu anda hiçbir parti ile ilişkim yok. Ben bugüne kadar CHP’ye girmeye çalışan bir insandım. 3-5 kanaldan genel başkana ulaşmaya çalışan bir insandım. Ulaşamadım, türlü engellerle karşılaştım. En son genel başkanın buraya gelişinde Recep’e sanki umut veriyor gibi konuşması da bu işin benim açımdan olmayacağının izlenimini yarattı. Recep’in aday olmasını can-ı gönülden istiyorum. Onunla hesaplaşmak istiyorum. Şu ana kadar hiçbir parti ile temasım olmadı. Teklifler var, belirli görüşme istekleri var. Ben şu anda marta kadar beklemeyi düşünüyorum. Bu kış kısmetse mahalle ve kahve gezileri yapacağım. Halkın nabzını ölçeceğim. Halkın nabzı nerede atıyorsa orada yer almayı düşünüyorum. Kafamda son 5 yıl daha belediye başkanlığı yapma isteği var. Önce bir parti çatısı altında buluşmamız gerekiyor. İkincisi de halkın tercihi olması gerekiyor. Bunlar için de Mart’a kadar beklemek istiyorum. Şu anda kesinleşen bir şey yok." dedi.

"İYİ PARTİ YA DA AK PARTİ"

Bir önceki toplantısında "Gönlüm CHP’de aklım AK Parti’de" sözlerinin hatırlatılması üzerine Sedefçi: "Gönlüm gitti artık." dedi. CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın "Hamdi Sedefçi’ye kapıları kapattık. Partimizde yeri yoktur." dediği hatırlatılan ve AK Parti’den bir açıklama gelmemesinin AK Parti’den aday olacağına dair bir düşüncenin çıkartılabileceğinin sorulması üzerine Sedefçi: "Bu düşünceyi çıkartamazsınız. Sıksan da çıkmaz. Ama şu anda gönlüm kırıldı. Genel başkan buraya gelip bin kişinin huzurunda, bu adama başarılı başkan, beraber çalışacağız diyorsa demek ki başka bir anahtarı var. Belki duymuşsunuzdur; Recep efendinin babası Dersimliymiş. İddia etmiyorum ama Dersimliyse hemşehri olduklarından dolayı onu koruyabilir, aday yapabilir. Ama doğru ya da yanlış olduğunu tam kestiremiyorum. Büyük ihtimalle aday olacaksam İYİ Parti ya da AK Parti olurum. Mutlaka aday olmak istiyorum. İYİ Parti’den de AK Parti’den de aday olsam da ben Hamdi Sedefçi’yim. Ben ne isem oyum. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Çağdaş, Laik bir insanım. Hangi partiden seçilirsem seçileyim partizanlık yapmam. Herkese kalbimi açar, hizmet yapmaya çalışırım. Particilik, seçim bittiği anda biter. Ondan sonra belediye başkanlığı başlar. Eğer seçilme şansım olursa bunu yaparım. Ben, Recep gibi ‘CHP’lileri işe aldım’ demem. Hiç partisini sormadan işin ehli insansa işe alırım. Benim 700 tane işçim vardı. Hiçbirisini işe alırken partisini sormadım. Ama Recep resmen ‘Ben CHP’lileri alırım’ diye baskı yapıyor." ifadelerine yer verdi.

"RECEP BANA DUA ETSİN"

DSP’den aday olduğunda DSP’nin Edirne’deki oy oranının yüzde 1 olmadığını söyleyen Sedefçi: "Ben 10 bin oy aldım. O oyları kendi adıma aldım. Beni sevenler oy verdi. Recep bana dua etsin. Ben CHP’yi bölmedim. 10 bin oyun 7 bin tanesi kenar mahallelerden geldi. Bunlar Hamdi Sedefçi’ci insanlardır. Bana oy verdiler. En azından 7 bin tanesi ben aday olmasam AK Parti’ye oy veriyorlardı. Recep bana kazık attığı için CHP’ye oy vermezlerdi. Seçimi AK Parti Edirne’de alırdı. Biz, bilmeyerek AK Parti’nin önünü kestik. 7 bin tane oy AK Parti’ye gitse birinci parti olarak seçimi almıştı. Recep dua etsin. Ben aday oldum da kendisini kurtardı." dedi.

"KORKMA RECEP, GELİYORUM"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın mahalle delege seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada "Ben buraya paraşütle inmedim. Müdahil olmam kadar doğal bir şey yok." sözlerini değerlendiren Sedefçi: "Ayıp. Utanç verici bir şey. CHP gibi bir partide böylesine dayatmacı bir unsur, talimatla oy atma unsuru yakışıyor mu? Yakışıyorsa, demokrasi budur diyorsanız ayıptır. Ben 20 sene başkanlık yaptım. Hiçbir zaman mahalleye gidip üyeleri toplayarak ‘Bunlar delege olacak’ demedim. Adam bunu yaptı. Tam bir faşizan uygulama. Recep, ona yakışan bir uygulama yaptı. Edirne’de il ve ilçe başkanlıklarına aday çıkmayacak. Tüm mahallelerde onun listesi kazandı. Nasıl kazandı? İşçilerin çoğu parti üyesi oldu. İşçilerin aileleri de parti üyesi oldu. Hepsi talimatla oy verdiler. ‘İşten çıkartılacak’ dendi. Ekmek davası, sen adama işten çıkartılacak korkusu salarsan; adam sana listesinden destek vermek zorunda kalır. Bunu yaptılar. CHP’yi böyle büyütemezsin, ufaltırsın, küçültürsün. Recep şu anda kendisini kurtarmak için bunları yapıyor. Böyle bir şey, demokrasi ayıbıdır. Ama Recep utanmaz. Utanacak olsaydı Edirne’den bırakıp kaçardı. Adam resmen sana namus, şeref sözü verip bunu yiyorsa, bunu hakkında düşünün. Ben bir namus sözü versem ölürüm de o sözü yaparım. Bu adam için namus sözü sakız gibi. Korku dağları ekiyor. Bunu yapması da normaldir. Korkma Recep, geliyorum; hazırlan." sözlerine yer verdi. Uğur Akagündüz - Gündem Gazetesi