AK Parti'nin Yeni Yönetimi Belli Oldu

AK Parti'nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı, 6. Olağan Kongresinde yeni yönetimini seçti.

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı, 6. Olağan Kongresinde yeni yönetimini seçti. 222 oy alan Çağrı Muştu ve ekibi Edirne Merkez ilçe yönetimine seçildi.

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi, 30 Eylül 2017 Cumartesi günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlendi. Tek listenin katıldığı seçimlerde 222 oyun tamamını alan Çağrı Muştu, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı seçildi. Kongreye AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin yanı sıra ilçe başkanları, il ve ilçe kadın kolları ile gençlik kolları, parti üyeleri katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına Ali Soydan, Divan Bakanlığı Yardıcılığına Gökçen Çınar Mutafoğlu, Divan Katipliklerine Gönül Babatürk, Aydoğan Akıncı ve Tarık Hatipler oybirliğiyle seçildi. Divanın seçilmesinin ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla kongre başladı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINA YOĞUN ALKIŞ

Gündemin Divan Kurulu tarafından açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması izlendi. Yoğun alkış alan konuşmada Erdoğan, AK Parti Edirne İl Teşkilatının 6. Olağan Kongresini kutladı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından Divan Kurulu, adaylık başvurularını kabul etti.

"KİMİN YÖNETTİĞİ BELLİ DEĞİLDİ"

Adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından protokol konuşmalarında AK Parti Edirne Merkez İlçe Bakanı Kerem Arda konuşma yaptı. Arda, konuşmasında, 15 sene önce üniversite öğrencisiyken siyasete başladığını belirtti. Türkiye'nin; ekonomisinin darboğazda, siyasi iktidarının kaybolduğu, bütün seçimlerini erken seçim olarak yapan, bölgesinde hiçbir etkinliği kalmamış, hiçbir politika yapıcılığına soyunmayan, ezilmiş, büzülmüş bir hale getirilmeye çalışılan bir tablosu olduğunu ifade eden Arda: "Darbelerle siyaseti terbiye etmiş; maalesef siyasetçilerine kem gözle bakılan; altyapı yatırımları tamamen durmuş; terörle, ekonomik krizlerle, yüzde 8 binlik gecelik faizlerle bir yıl sonrasını göremeyen; tamamen teslim edilmeye çalışılan; bir deprem karşısında milletine yardım dahi götürmekten aciz kalmış; kimin yönettiği belli olmayan bir Türkiye tablosu." dedi.

Eski günlerdeki acıların tekrar yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Arda: "Bu yüzden kimse boş yere heveslenmesin. Her şeyin farkındayız ve hazırlıklıyız. AK Parti Teşkilatı olarak tek yumruk bir aradayız. Bir yerel seçim, bir cumhurbaşkanlığı seçimi, iki genel seçim ve son olarak bir referandum olmak üzere ilçe başkanlığım döneminde 5 seçim geçirdik. Bu süreçte Gezi Olayları, 17-25 Aralık darbesi ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi büyün bu sürecin içinde oldu. Ülkemizin geçirdiği bu zorlu dönemde görevimizi layıkıyla yapmaya çalıştık. İstediğimiz sonuçları alamasak da ateşe su taşıyan karınca misali emek verdik. Bu emekleri verirken de bir gün zerre kadar umutsuzluğa kapılmadık." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, konuşmasının ardından Kerem Arda'ya plaket takdim etti.

"ERDOĞAN'I SEÇMEK GÖREVİMİZDİR"

Kongrede konuşma yapan AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 2019'daki seçimlerde yeni sistem için gece gündüz demeden Edirne'de AK Parti'yi daha iyi noktalara taşımak için hep beraber çalışacaklarını söyleyerek: "Merkez ilçe, ilin yanında çok büyük bir destektir. Eğer uyumlu çalışılırsa çok daha başarılı bir şekilde görev yapılır. 16 Nisan'daki referandumda yeni bir sistem ortaya koyduk; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Yüzde 50,1'i bulmak zorundayız. Değerli Genel Bakanımız, tekrar Cumhurbaşkanı seçilsin istiyorsak, üzerimizie düşen görevin çok daha fazlasını yerine getirmeliyiz. Yüzde 50,1'i alarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar seçmek hepimizin görevidir." dedi.

"2002'DE EDİRNE'DE NE VARDI?"

Sezen, 2002 Türkiyesinin geride kaldığını söyleyerek: "Edirne'de 2002'de ne vardı, bugün neler var? Köylerimizin yolları gidilemez haldeydi. Bugün bütün köy yollarımız asfalt olmasının yanında ara yolların bile asfaltlandığı günleri yaşıyoruz. Yol konusunda çağ atladık. Her ilçemizde hastanemiz mevcut." şeklinde konuştu.

Edirne'nin son 15 yılda çok büyük hizmetler aldığını belirten Sezen: "Bir tek Uzunköprü hastanesi kaldı. Onun da yer tespiti ve ihalesi yapıldı; temeli atılacak. Lalapaşa, Süloğlu gibi ilöelerimizde hiç akla gelmeyen devlet hastaneleri oluşturuldu. 6. Olağan Kongremizin hayırlar getirmesini diliyorum. AK Parti Teşkilatı olarak burada bir ivme yakalayacağız. Hep birlikte AK Parti'yi 2019 yerel ve genel seçimlerde olması gereken yere taşımaya çalışacağız. Türkiye'de yeni sistemi oturtmak için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Sizlerden bu konuda umutluyum. 2019'da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar iktidara getirmeye var mısınız?" dedi.

"SİYASET HESABİ DEĞİL, SAMİMİ OLUR"

Daha sonra konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, 4 Temmuz'da 6. Olağan Kongre hazırlıklarına başladıklarını, o süreçten beri delege seçimleri, belde başkanları atamalarını yaptıklarını söyledi. AK Parti'de siyasetin hesabi değil samimi olduğunu söyleyen Akmeşe: "Çok samimi bir şekilde Kerem başkanımız 4 sene görev yaptı ve bundan sonra gelecek arkadaşlara görevi devretmek istediğini söyledi. Bu bir veda konuşması olmadı. Bundan sonra da beraberiz." ifadelerini kullandı.

"YENİ HEYECAN GELSİN DİYE"

Akmeşe, Edirne İl Teşkilatı olarak aldıkları oyun ve Türkiye ortalamasının ortada olduğunu söyleyerek: "Eğer diğer bölgeler bir çalışırsa bizim iki çalışmamız lazım. Bazı teşkilatlarımızda değişiklikler oluyor. Bu değişiklikleri yeni bir heyecan gelsin diye yapıyoruz. Hedef, 2019 yerel ve genel seçimleridir. Edirne'de güçlü bir sesle 2019'daki seçimlere hazırlanmamız lazım. Çalışmalarımıza bugünden itibaren başlıyoruz." diye konuştu.

"EDİRNE'NİN GÜCÜNÜ TÜRKİYE'YE GÖSTERECEĞİZ"

Eylül ayı sonunda ilçe seçimlerinin sona erdiğini söyleyen Akmeşe: "Yıl sonuna doğru il kongremizi, daha sonra da büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Edirne'de oylarımızı arttırmaya var mıyız? Bundan sonra hiç kimse hesabi olmasın, samimi olsun. 2019 seçimlerinde Bakanımıza da burada söz veriyoruz, Edirne'nin gücünü bütün Türkiye'ye göstereceğiz." dedi.

Kongredeki son konuşmayı AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu yaptı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: "Yüreğimiz sıfatlarla şekilleniyorsa orada bir sorun vardır. Yüreğimiz değerlerle şekilleniyorsa, o değerler her türlü sıfatı size getirir, milletimizi de getirir. O nedenle ne olur bu işe yüreğimizi koyalım. Bu vatan, bu millet, bu bayrak bizim. Bu ülkenin kaderiyle oynamak isteyenlerle mücadele sorumluluğu da bizim. AK Partinin kuruluşundan bugüne milli iradeye karşı dünya kadar tuzak kurmuş olmalarına rağmen biz, bize düşeni yapmakla sorumlu olduk. Bunun karşılığını da her boyutuyla gördüysek, bundan sonra da mücadelemiz aynı şekilde sürecektir." dedi.

"CHP, TRAKYA'DA LAFLA PEYNİR GEMİZİ YÜRÜTEMEYECEK"

AK Parti olarak milletin vicdanı ile yürüyeceklerini söyleyen Müezzinoğlu: "Bugüne nasıl milletin vicdanıyla geldiysek, milli iradenin hak ve hukukuna asla toz kondurmayacağız. Edirne'de de artık bu kongreler büyük yolculuğun heyecanlı adımlarını atacak bir sürece vesile olacaktır. ... Hep birlikte 2019'da bu ülkeye, bu millete ve Edirne'ye yakışan bir sonucu almak için tarlada izimiz olmaya var mısınız? Ben Edirne'ye ilk geldiğim günlerde kapalı kapılar arkasıdna fildişi kulelerde oturanlar, 'Daha önce gelenleri daha önce de görenler oldu, bu da görür.' demişlerdi. Baktılar bir hafta on gün sonra dediler 'Bu sahaya iniyor, tarlada geziyor, bir başka yalan söyleyelim.'; 'Seçilecek ama bir daha gelmeyecek.' dediler. Bunlar; bu ülkeyi, bu milleti sevdası gibi görenlere iftira atmayı marifet sanan bir anlayıştır. Sonra dedim ki 'Sizin 2 milletvekiliniz var. İkisinden de daha çok gelmezsem, gelin beni Edirne’ye sokmayın'. Şimdi onlardan daha çok geliyorum. Biri yarıda bıraktı, belediye başkanlığına geldi. Diğerini de ara ki bulasın. Görüyor musunuz? 2 ay önce Enez’de, 1 ay önce İpsala’daydım. Bu akşam Keşan’da olacağım. Geçen hafta burada köyleri gezdik. Bu iş lafla olmaz. Rahmetli Erbakan hocamızın bir lafı vardı; 'Lafla peynir gemisi yürümez.' Trakya’da da CHP artık lafla peynir gemisini yürütemeyecek. Ama burada onun ne yapıp yapmayacağı değil, bizim ne yapıp yapmayacağımız önemlidir. Biz köy köy gezecek, vatandaşın elini sıkacak, derdini paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

ÇAĞRI MUŞTU SEÇİLDİ

Gerçekleştirilen konışmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve gelir gider hesap raporu okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulunun ibrasının ardından Çağrı Muştu'nun aday olduğu tek liste ile seçim gerçekleştirildi. Muştu'nun AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Adayı olduğu Kongrede Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları Gürkan Banya, Caner Kurt, Mustafa Okur, Ercan Cıla, Nil Sirel Öztürk, Turgut Taşdemir, Aydın Girgin, Hüseyin Başar, Mustafa Taş, Ayşe Çolak, Habibe Avcu, Özge Gündüz, Yıldız Yeşilkurt, Erkan Tam, Cem Kürkçü, Banu Yılmaz, Şerafettin Biçer, Candemir Çekiç, Samet Şen, Özlem Kezban Erdem, Yusuf Ziya Güçyener, Ahmet Yiğit, Erdem Güyümgüder, Ali Kemal Ekşi; Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları ise Mustafa Astürk, Necdet Dirican, Fatih Yakıt, Özkan Arslan, Burak Akın, Şevki Avcu, Ahmet Akgün, Ahmet Dal, Onur Kaplan, Gökhan Karstır, Kader Kırışada, Hayrettin Bektaş ve Naim Buçuk oldu. Oy verme işleminin ardından yapılan sayıma göre 222 oyun tamamını alan Çağrı Muştu ve listesi AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.