"AKP Bu Yanlıştan Dön"

"AKP Bu Yanlıştan Dön"
Liseye geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklama yapan Edirne Öğrenci Velileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aytekin: "AKP ve MEB'e bir kez daha sesleniyoruz: Bu yanlıştan dönün." dedi.TEOG'un...

Liseye geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili açıklama yapan Edirne Öğrenci Velileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aytekin: "AKP ve MEB'e bir kez daha sesleniyoruz: Bu yanlıştan dönün." dedi.

TEOG'un kaldırılarak yerine getirilen çember sistemiyle sayıları 1 milyon 200 bin civarında olan öğrencilerin geleceğinin karartılmak istendiğini belirten Aytekin, bu sistemin uygulanması sonucu 100 binlerce çocuğun istemedikleri okullara gitmek zorunda kalacağını söyledi.

MEB'in sınav sonuçlarına göre Edirne'de yüzde 10'luk dilime giren öğrencilerin Edirne Merkez'de 4 okul seçebileceklerini, bu okulların Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi, Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğuna değinen Aytekin: "Yüzde 10'luk dilime giren öğrencilerimizin 90'ı fen lisesine, 90'ı sosyal bilimler lisesine, 30'u Meslek Lisesine ve 90'ı imam hatip lisesine yerleştirilecek. Sınav sonucunda yüzde 10'luk dilime giremeyen öğrencilerimiz ise üç anadolu, üç imam hatip, üç meslek lisesinden beşini mutlaka seçmek zorundadır. Anadolu lisesine gitmek isteyen bir öğrenci ise, beş okul tercih etmek zorunda olduğundan istemese de meslek lisesi veya imam hatip lisesini seçmek zorunda kalacaktır." dedi.

MEB'in merkezi sınav sonuçlarında yüzde 10'luk başarı dilimine giren öğrencilerin adrese dayalı yerleştirmede mesleki ve imam hatip liselerine yönlendirildiğini ifade eden Aytekin: "Devlete ait okullar karmaşa ve dayatmalarla içi boşaltılmaya çalışılırken çocuklarımıza ayrıca özel okullar işaret edilmektedir. Edirne'de de son dönemde özel okul sayısındaki artış bu işin planlı yapıldığının göstergesidir." şeklinde konuştu.

Başarı oranı yüksek köklü okullardan Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ve 160 yıllık Edirne Lisesi'nin merkezi sınavla öğrenci alan okul listesinde yer almamasının çocukları özel okullara, meslek ve imam hatip liselerine yönlendirilmeye çalışılmasının göstergesi olduğuna değinen Aytekin, çocuğunu istediği okula kayıt yaptıramayan velilerin özel okul ücreti ödeyebilenlere özel okulların dayatdığını söyledi.

Aytekin sözlerini şöyle tamamladı: "Eyy bakanlık yetkilileri! Yaptığınız seçimleri hangi kritere göre yaptınız? Edirne'yi tanımayan, üniversite sınavlarında başarılar kaydeden tarihi ile övündüğümüz okulları yok sayıp siyasi kararlar ile yeni açılan okulları tercih etmeniz yaptığınız görevi akıl ve liyakat ile yapmadığınızın kanıtıdır. Edirne halkı velileri olarak bunu affetmeyeceğiz. Siz bulunduğumuz makam gereği siyasi iktidarın değil halkın çıkarını savunmakla yükümlü devletin memurusunuz. Unutmayın." 

Edirne Jet Haber