'Altyapı Çalışmaları 3 Yıl İçinde Tamamlanacak'

'Altyapı Çalışmaları 3 Yıl İçinde Tamamlanacak'
İçme suyu şebekesi projesi devam ediyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu projesi için ise ilk kazma yakında vurulacak.

Edirne Belediyesinin Şubat 2018'de kendi imkanlarıyla başladığı altyapı çalışmalarına İller Bankasından kredi onayı çıkmasıyla birlikte çalışmalara hız verildi. Kocasinan Mahallesi'nden başlayan içme suyu şebekesi projesi devam ederken, kanalizasyon ve yağmur suyu projesi için ilk kazma yakında vurulacak.

Edirne'nin en sorunlu mahallesi Kocasinan Mahallesi'nde Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nden içme suyu şebekesi projesi ile başlayan altyapı çalışmaları, İller Bankasından talep edilen kredinin onaylanmasıyla birlikte hız kazandı. Kanalizasyon ve yağmur suyu projesi için ilk kazma, 9 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 14.00'te Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde düzenlenecek törenle vurulacak. Gürkan; 30 bin metre yağmur suyu toplama kanalı, 380 bin metre içme suyu şebekesi ve 110 bin metre kanalizasyon projesinin 3 yıl içinde tamamlanacağını ve Edirne'nin 2050 yılına kadar altyapı sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi. Çalışmaların bölge bölge ilerleyeceğini belirten ve çalışamalar sırasında yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı şimdiden özür dileyen Gürkan: "Çalışmanın yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımızı SMS ve anonslarla 10 gün önceden bilgilendireceğiz. Altyapı çalışmaları sırasında Edirne halkının sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz." dedi.

Edirne'nin kanayan yaralarından biri olan altyapı sorununu çözüme kavuşturklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Edirneliler çok bekledi, çok sıkıntı yaşadı, biliyorum. Ama artık hepsi son bulacak. Göreve geldiğimizde 1934'te başlayan, 1966'da kısmen yenilenen ve 1986'da en son projeli olarak yapılan altyapıda içme suyu şebekesi neredeyse tamamen iflas etmiş durumdaydı. Kanalizasyon ve yağmur suyu toplama konusunda belli bölgelerde sıkıntılar vardı. Bunları gidermek için 2015 yılında başlayarak projeleri İller Bankasına çizdirmiştik ve ilgili ihaleyi 4 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirmiştik. İhaleyi kazanan firmayla Temmuz 2018'de sözleşme imzalamış ve İller Bankasından kredi talebinde bulunmuştuk. Talep ettiğimiz krediye uzun bir süre cevap gelmeyince 'Edirne'nin daha fazla beklemeye tahammülü yok' diyerek altyapı çalışmalarımıza kendi imkanlarımızla başlamıştık. Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal'ın da girişimleriyle kredimiz geçtiğimiz günlerde onaylandı. Şimdi Edirne halkı ile daha güzel yarınlara temel atmak için altyapı çalışmalarımıza hız veriyoruz." diye konuştu.