Altyapı İçin Karar Verildi

Altyapı İçin Karar Verildi
Edirne'deki altyapı sorununu çözmesi beklenen projeler için İller Bankasından kredi kullanılması maddesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Edirne'deki altyapı sorununu çözmesi beklenen projeler için İller Bankasından kredi kullanılması maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

10 Ocak 2015'te altyapıyı iyileştirecek kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projelerinin aynı anda mı yoksa parça parça mı uygulanacağıyla ilgili referandum yapılmıştı. Edirne Belediyesi tarafından 27 noktada kurulan sandıklarda 61 bin 288 vatandaş oy kullanmıştı. "İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusuna 60 bin 226 vatandaş "Evet" cevabını vermişti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ağustos 2016'da yaptığı açıklamada altyapı çalışmaları için ihalenin Eylül 2016'da yapılacağını söylemişti. Bazı sorunlar nedeniyle ihale 4 Aralık 2017 günü gerçekleşmişti.

İLLER BANKASINDAN KREDİ KULLANILMASI MADDESİ KABUL EDİLDİ

Edirne Belediye Meclisi 2018 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısında İçme Suyu Şebekesi Projesi, Kanalizasyon Projesi ve Yağmur Suyu Toplama Kanalı Projesi için İller Bankasından kredi kullanılması maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Gürkan: "İnşallah altyapının ilk kazmasını en kısa zamanda vururuz. Yaşattığımız tüm zorluklar için Edirne halkından bir kez daha özür diliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Gürkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kanalizasyonlarımızın sorunlu yerlerinin ve yeni hatların ilavesiyle 110 kilometrelik yeni kanalizasyon hatlarının yapılması 30 kilometrelik yağmur suyu toplama kanalının yapılması ve bu arada bozulan kilit yolların yenilenmesi ile ilgili bir ihale yapıldı. 345 milyon TL, muhammen bedelle yapılan ihaleye 3 firma katıldı. Puanlamalı açık ihale sistemiyle yapılan bir ihaleydi. Komisyonumuz yaptığı değerlendirmeler sonunda Çaba İnşaat firması 215 milyon 417 bin 826 TL bedelle; yani %37 bir kırımla ihaleyi kazandı. %18 KDV ile 254 milyon 193 bin 034 lira 70 kuruş İller Bankasından kredi kullanım maddesi var. Bir sonraki madde de İçişleri Bakanlığından bizim borçlanma sınırını aştığı için yetki alma maddesi." Edirne Jet Haber