Altyapı İhalesi Onaylandı, Çalışmalara Başlanacak

Altyapı İhalesi Onaylandı, Çalışmalara Başlanacak
Edirne'de yıllardır yaşana altyapı probleminin son bulması için hazırlanan projenin 4 Aralık 2017'de yapılan ihalesi onaylandı.

10 Ocak 2016'da Edirne'deki altyapının yenilenmesi için yapılan referandumda "İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon, Yağmur Suyu Toplama Kanalı, Atık Su Arıtma Tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusu sorulmuştu. Referandumdan "Evet" cevabı çıkmıştı.

2017'DE ÇALIŞMALARA BAŞLANACAKTI

Defalarca kez "müjde" başlığıyla haberler yayınlanmıştı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha önce yaptığı açıklamalarda proje ihalesinin Eylül 2016'da gerçekleştirileceğini; çalışmalara 2017 yılında başlanacağını söylemişti. 2017 yılının sonunda yaptığı açıklamada Gürkan, çalışmaların Şubat 2018 sonunda başlayacağını duyurmuştu. İhale ancak 4 Aralık 2017'de gerçekleştirilebildi. OHAL kapsamında incelenen ihale bugün onaylandı.

Projeyle ilgili bilgi veren Gürkan bilgi verdi: “Tüm hesaplamalar yapıldı ve projeler tamamlandı. Yapım süreci planlandı. 380 metrelik içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmesi, 110 km'lik kanalizasyon şebekesinin yeniden yapılması, 30 km'lik yağmur suyu toplama kanallarının yeniden yapılması ve bunlarla ilgili üst yapı çalışmasının yapılmasını içeren ihalemizi 4 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirdik. Bu ihaleye çıkarken yaklaşık maliyetimiz 345 milyon TL idi. İhalenin ardından geçen uzun süreçte OHAL kapsamında ihaleye başvuran bütün firmalar güvenlik soruşturmasından geçti. 2 ay önce, ihale üzerinde kalmayan firmalardan biri Kamu İhale Kurumu’na itiraz etti. Kamu İhale Kurumu da bu süreci inceledi. Bu sabah itibarıyla ihalemiz onaylandı. İhale KDV ile birlikte 253 milyon TL'ye onaylandı. İhale süresi 3 yıl. Ama biz 3 yıldan daha önce biteceğini öngörüyoruz. Şehrin her tarafını bir anda kazmayacağız. Bir plan dahilinde yapılacak. İçme suyunun kendi özel koşulları, kanalizasyonların kendi özel koşulları var. Kanalizasyon kanalları, temelini attığımız İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile entegre olacak. İçme suyu şebekemiz de, doğal olarak içme suyunun şehre girdiği ilk noktadan, kaynağından döşenmeye başlayacak. Böylece şehrimizin bir müddet sonra en büyük sorunu olan altyapısı da bitmiş olacak. İçme suyumuzun kaynağını yeniledik, yeni bir arıtma yaptık. Atık su arıtma tesisimiz yapılıyor. Ardından bununla ilgili olarak İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Toplama Kanalları yapılacak. Üst yapı yenilecek ve Edirne 2050’ye kadar temel belediyecilik anlamında hiçbir alt yapı sorunu yaşamayacak." dedi.

Seçimin ardından ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak. Edirne Jet Haber