Amatör Spora 154 Bin TL Destek

Amatör Spora 154 Bin TL Destek
Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Önümüzdeki dönem büyük projeler hemen hemen bitmiş olacak. Sanata, kültüre, spora daha fazla ağırlık vereceğiz."

Edirne Belediyesi, 44 amatör spor kulübüne toplam 154 bin TL maddi yardımda bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amatör spor kulüplerine 4,5 yıldır verdiği maddi desteği devam ettirdi. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Gürkan, 44 kulübe toplamda 154 bin TL yardımda bulundu.

Mart 2014'te sporla ilgilenen bir grupla toplantı yaptığını anlatan Gürkan: "Sorunları sorduğumda en büyük sorunun lisans ücretleri, en büyük şikayetin de belediye bütçesinden amatör spor kulüplerine ayrılan payların belli bir keyfiyete göre belli kulüplere ya da yakın olan kulüplere dağıtıldığı söylenmişti. Ben o zaman, parayı belli bir sistem içerisinde dağıtacağımı belirttim. Bugüne kadar bu sözümüzün arkasında durduk. Kuşkusuz ki verilen hep çok, alınan ise hep azdır. Bütün dünyada gelen kuraldır. Gönül ister ki amatör spor kulüplerinin tüm maddi ihtiyaçlarını karşılayabilelim, ama dünyanın tüm ülkelerinde hiçbir kurum, amatör spor kulüplerinin bütün giderlerini karşılayamıyoru. Bir can suyu anlamında bir takım destekler yapılıyor." şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BÜYÜK PROJELER HEMEN HEMEN BİTMİŞ OLACAK"

Aamatör spor kulüplerini bir çatı altında topladığı için Edirne Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonuna teşekkür eden Gürkan: "Belediye olarak amatör spor kulüplerine destek olmak gibi bir mecburiyetimiz yok ama bir Edirneli olarak buna mecburuz. Böyle federasyonlara sahip çıkacağız ki Edirne'de amatör sporu belli bir çıtanın altına düşürmeden hep yukarıya doğru taşıyabilelim. Önümüzdeki dönemde de amatör spor kulüplerine destek vermeye devam edeceğiz. Çabanız, heyecanınız hiç eksilmesin. Belediye sizin belediyeniz. Bugün de böyle, yarın da böyle, 31 Mart'tan sonra da böyle. Önümüzdeki dönem temel belediyecilik dediğimiz bütün yatırımlar, büyük projeler hemen hemen bitmiş olacak. O yüzden işin estetiğine, sanata, kültüre, spora daha fazla ağırlık vereceğiz." dedi. Edirne Jet Haber