BANDO VE CİĞER FESTİVALİ: REZALET!

BANDO VE CİĞER FESTİVALİ: REZALET!
Anıl Şenyurt'un köşe yazısı.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali...

Rezalet!

Ciğer dağıtımında gereksiz yerler polis ekipleri tarafından güvenlik bariyerleriyle çevrilmişken asıl konulması gereken yere güvenlik bariyeri konulmamıştı.

Biz de birer vatandaş olarak etkinliğe katıldık ve ciğer almak için sıraya girdik. Neredeyse iki saat boyunca bekledik. Ciğer dağıtımı başladığında bazı kendini akıllı sanan kişiler aralardan sıraya girerek akıllıca bir şey yaptıklarını zannettiler.

Biz orada iki saat bekliyoruz, onlar ise bizden iki saat sonra gelerek 5 dakikada ciğerlerini alıp çıkıyorlar.

Belediye buna bir önlem alamamış mı?

Veya polis oraya güvenlik bariyeri koyamamış mı?

Onlarca polis ciğer sırasının başındaydı ve onların arkasında da güvenlik bariyerleri vardı. Zaten orada polis var, güvenlik bariyerine ne gerek var?

Ciğer kuyruğuna aralardan kişilerin girmemesi için gerekli yerlere güvenlik bariyeri koymak daha uygun olmaz mıydı?

Bu duruma Belediye Başkan Recep Gürkan'dan ve belediyeden de bir cevap gelmedi. Kendilerine Twitter'dan ve Facebook'tan da yazdık ancak bir cevap yok.

"Niye öne geçiyorsunuz? Biz burada iki saattir bekliyoruz. Siz gelip aradan alıyorsunuz." deyince küfür edenler bile oldu.

Bir de şu var. Bazı kişiler gelip avuçlayıp avuçlayıp alıyor ciğerleri. Eline poşet alıp da poşete dolduranları gördüm.

Sorunca da evde amcalarının, dayılarının, kardeşlerinin, ablalarının olduğunu söylüyorlar. Onlar da gelsin alsın o zaman. Tamam, belki vardır. Ama poşet alıp da poşete beş tane altı tane doldurmak olmaz ki.

Aynı olayı Kakava Festivalinde de görmüştük. Belediye belli noktalarda pilav dağıtmıştı. Bazı kişiler, diğer vatandaşları ite ite öne gelip avuçlayıp alıyordu pilavları. Herkese bir tabak pilav veriyorlardı ancak bazı akıllılar üç - dört - beş tane alıyordu...

Bazı kişiler de "Para mı veriyorsun da alıyorsun? Sana ne benim öne geçmemden?" dedi. Ya neyle? Bizim verdiğimiz paralarla değil mi bunlar sonuçta? Vergisidir, suyudur, trafik cezasıdır... Evet, her şey bizim paramızla oluyor.

Yanlış anlaşılmasın; festivalin ciğer dağıtım organizasyonu hiç hoşuma gitmedi. Geri kalanı gayet güzeldi.

Anıl ŞENYURT