YAZARLAR FUARI BEĞENMEDİ

YAZARLAR FUARI BEĞENMEDİ
Anıl ŞENYURT'un köşe yazısı

Bir kitap fuarını daha geride bıraktık.

Edirne 6. Kitap Fuarı sona erdi.

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı ile özdeşleşen kitap fuarı, oradaki restorasyon sebebiyle bu sene Kipa Alışveriş Merkezi'nde koridorlarda ve boş mağazalarda gerçekleştirildi.

Bu sebeptendir ki biraz dağınık, düzensiz bir fuar oldu.

Organizasyonun başarısızlığını görmek çok zor değildi. Belediyenin çoğu organizasyonunda olduğu gibi bu organizasyonda da büyük eksiklikler vardı.

Hangi mağazada hangi yayınevi var, belli değildi. Bunu belirten tabelalar fuarın ilerleyen günlerinde takıldı.

Söyleşilerde ilk günlerde mikrofon yoktu. Alışveriş merkezinde ayrı bir bölümde değil de gürültünün ortasında yapılan söyleşilere ilerleyen günlerde mikrofon sistemi yerleştirildi.

Söyleşiye gelen yazarlar ortamı görünce söyleşi yapmak bile istemediler. Özellikle fuarın son günü bu durumu kendim gördüm, duydum.

Bu olumsuzlukları sadece ben mi görüyorum diye düşünüyorum ama benzer şeyleri yazarların ağzından duydum, duyduk.

Hepimizin tanıdığı bir yazar, söyleşi yapılan ortamı gördüğünde neredeyse söyleşi yapmaktan vazgeçecekti. Kendisini bekleyenleri görünce planlanandan KISA bir söyleşi yaptı.

* * *

Diğer imza programlarını bilmiyorum ama en kalabalık olduğu için Yılmaz Özdil'in imza programından bahsetmek istiyorum.

Yaklaşık 7 saat kitap imzalayan Yılmaz Özdil, sırada kalan 150-200 kişinin kitabını imzalamadan programı sonlandırmak zorunda kaldı.

Burada Yılmaz Özdil'in bir hatası, yanlışı olduğunu düşünmüyorum. Yetkililerin ya fotoğraf çekimini yasaklaması ya da belli bir saatten sonra sırayı kapatması gerekirdi.

Sonuç olarak bu da organizasyondaki bir hata. Sorumlusu her kimse...

[irp posts="13493" name="Yılmaz Özdil'den İmza Alamadılar (Video)"]