Artan Maliyetlerden Dolayı Asfalt Yerine Beton Yol Yapılıyor

Artan Maliyetlerden Dolayı Asfalt Yerine Beton Yol Yapılıyor
Edirne Valiliği İl Özel İdaresi artan hammadde maliyetleri nedeniyle köyler arasındaki yollarda asfaltlama yerine beton yol kaplamasına geçti. KÖYDES projesi kapsamında yürütülen beton yol yapımına Edirne’de ilk defa Karakasım...

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi artan hammadde maliyetleri nedeniyle köyler arasındaki yollarda asfaltlama yerine beton yol kaplamasına geçti. KÖYDES projesi kapsamında yürütülen beton yol yapımına Edirne’de ilk defa Karakasım - Orhaniye-Elçili köyleri arasında başlandı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, beton yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Alaaddin Uğur’dan bilgiler aldı. Vali Özdemir, Edirne’de ilk defa KÖYDES projesi kapsamında beton yol yapımına başlandığını ifade ederek, “Edirne’de ilk defa Silindir ile Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) uygulamasına başladık. Elçili, Karakasım, Orhaniye köyleri arasında yapımına başlanan yol kısa süre içerisinde bitirilecek. Bunun yanı sıra Meriç-Hasırcıarnavut, Uzunköprü-Değirmenci-Hamitli arasındaki yollarda beton yol olarak yapılacak. Asfalt yol yapımı için kullanılan hammadde petrol ürünü ve yurtdışından yüksek maliyetle ithal ediliyordu. Beton yol yapımını öz kaynaklarımızı kullanarak yapıyoruz. Böylece yurtdışından dövizle hammadde almamış oluyoruz” dedi.

Yapılan araştırmaların Beton yolun asfalt yola oranla daha Ekonomik ve sağlam olduğunu ortaya koyduğunu belirten Vali Özdemir, “Araştırmalarda beton yolun hızlı bir kaplama yöntemi olması, %100 yerli ve uzun ömürlü olması ağır tonajlı araçlara karşı mukavemetli olması ve daha birçok yönden avantajlı olması hasebiyle SSB tercih edilmiştir. Kaliteli standartlarda ulaşımın sağlanması, minimum trafik tehlikesinin oluşması, yapılan imalatın amacına %100 hizmet edebilmesi için tüm imalatlar yerinde kontrol ile fen ve sanat kuralları çerçevesinde devam etmektedir. SSB ile kamu kaynaklarının daha da etkin, verimli ve yerinde kullanılması sağlanmış olacaktır. Kurumumuzca da ilk kez uygulanan bu yöntemin yılsonunda sonuç değerlendirilmesi yapılarak 2019 yatırım programı şekillendirilecektir” şeklinde konuştu.

Orhaniye köyünü de ziyaret eden Vali Günay Özdemir köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Edirne Jet Haber