Asgari Ücret Zammı İçin Pazarlık Tutarı Belli Oldu! Görüşmeler Bu Tutardan Başlayacak

Asgari Ücret Zammı İçin Pazarlık Tutarı Belli Oldu! Görüşmeler Bu Tutardan Başlayacak
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk görüşmesi de bu kapsamda bugün gerçekleşecek. Görüşme...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk görüşmesi de bu kapsamda bugün gerçekleşecek. Görüşme öncesi, işçi tarafının hangi rakam ile masaya oturacağı da belli oldu.

7.785 TL'den Görüşme Başlayacak!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamaya göre, asgari ücret zammı için açlık sınırı olan 7.785 TL'den görüşmeler başlayacak. Ergün Atalay, 7.785 TL ile masaya oturacaklarını ve katılmadıkları bir rakam olursa imzalamayacaklarını belirtti.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Söz konusu iddialara göre, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılabilir. Asgari ücrete yüzde 50 zam yansırsa, 5.500 TL olan 8.250 TL seviyesine yükselecek.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon oranlarının da büyük önemi bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguladı. Bu nedenle, yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin de büyük önemi bulunuyor.