Atatürk ve Fatih'in Okuduğu Kitaplardan Oluşan Kütüphane Açıldı

Atatürk ve Fatih'in Okuduğu Kitaplardan Oluşan Kütüphane Açıldı
Edirne İl Halk Kütüphanesi'nde Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet'in okuduğu kitapların yer aldığı köşeler açıldı.

Edirne İl Halk Kütüphanesi'nde Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet'in okuduğu kitapların yer aldığı köşeler açıldı. Bu köşelerde Atatürk ve Fatih'in okuduğu kitapların listeleri ve kitaplardan örnekler yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir: "Toplumumuzun daha duyarlı olması için böyle bir çalışma yaptık. İnşallah gençlerimize örnek olur. Atatürk 3 bin 997 kitap okumuş, pek çocuğunun köşelerine notlar almış; yani kitabı sadece okumamış, önemsemiş. Fatih Sultan Mehmet'in kütüphanesinde 10 binlerce kitap olduğunu, her çağdan, her medeniyetten kitaplar okuduğunu görüyoruz. Atatürk'ün dünya klasiklerini, doğu-batı medeniyeti kitaplarını okuduğunu; Fatih'in İslam eserlerinin yanı sıra Yunan, Fransız ve diğer medeniyetlere ait eserleri okuduğunu görüyoruz. Bu yüzde Atatürk böyle bir cumhuriyeti kurdu, Fatih Sultan Mehmet de farklı medeniyetleri gördüğü için yeni bir medeniyet kurdu." şeklinde konuştu.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Vali Özdemir'in talimatıyla oluşturulan köşelerin, kütüphaneye gelen öğrencilere ilham kaynağı olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Vali Özdemir ve beraberindeki heyet kitapları inceleyerek bilgiler aldı. Edirne Jet Haber