Atatürk'ün Edirne'ye Gelişinin 88. Yılı Kutlanacak

Atatürk'ün Edirne'ye Gelişinin 88. Yılı Kutlanacak
Türk sanat müziği konseri düzenlenecek.

Atatürk'ün 21 Aralık 1930'da Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 88'inci yılı törenlerle kutlanacak. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak, Atatürk'ün Edirne'de bulunduğu süre boyunca kaldığı Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası ziyaret edilecek.

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: "EDİRNE'YE SON GELİŞİ AMA HİÇ GİTMEYİŞİNİN 88. YILI"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişini 88'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesajında: "Sevgili Atam; bugün Edirne'ye son gelişinin ama hiç gitmeyişinin 88. yılı. İzin, ışığın, vatan ve millet sevgin, demokrasin, ilke ve devrimlerin emanetimizdir. Sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.

Atatürk'ün Edirne'yi ziyareti sırasında 21-25 Aralık 1930 tarihleri arasında Edirne Belediyesi binasında Atatürk Odası olarak düzenlenen odada kaldığını, Belediye Meclis Salonu'nda önemli kararlara imza attığını anlatan Gürkan, mesajında: "88 yıl önce Ata'sını bu topraklarda ağırlamanın onurunu yaşayan Edirne halkı, hiçbir zaman onun fikirlerinden ayrılmamış, cumhuriyetin kazandırdığı hak ve özgürlüklere sahip çıkmıştır. Çünkü birçok kez işgale uğrayan bu topraklar, bu topraklarda nefes alan Edirne halkı; özgürlüğün ve bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu bilmekte, Ata'sına olan minnet borcunu her fırsatta dile getirmektedir. 21 Aralık; Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye son kez gelişinin ama hiç gitmeyişinin 88. yılı. Edirne halkı, Ata'sını asla unutmayacak." sözlerine yer verdi.

CHP İL BAŞKANI PEKCANLI: "ATAÜRK'ÜN İL BAŞKANLIĞIMIZI ZİYARETİNİN 88. YILI KUTLU OLSUN"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Aralık 1930 günü CHP Edirne İl Başkanlığını ziyaret ettiğini söyleyerek: "1930 yılının 21 Aralık günü Edirne’yi Cumhurbaşkanı olarak ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk, 22 Aralık günü Partimizin İl Başkanlığını ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinlemiştir. Bugün bizim için gurur günüdür. 'Benim iki büyük eserim var, Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir' diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin il başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Partimizi ziyaretinin 88. yılı kutlu olsun. Bilmelisin ki emanetin emanetimizdir." dedi.

TÖRENLERLE KUTLANACAK

Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 88. yılı, Edirne'de törenlerle kutlanacak. 21 Aralık 2018 Cuma günü Saat 09.30'da İnönü İlkokulu önünde toplanacak olan kortej, Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün Edirne'de bulunduğu sürece kaldığı Edirne Belediyesi binasında bulunan Atatürk Odası ziyaret edilecek. Törenler Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek olan programla devam edecek.

KONSER DÜZENLENECEK

Ayrıca Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 88. yılı nedeniyle 21 Aralık saat: 20.00’de Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu’nda Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu tarafından ‘Şarkılarla Atatürk’ isimli konser düzenlenecek.