Avrupa Birliği Bölgesel İşbirliği Toplantısı Edirne'de

Avrupa Birliği Bölgesel İşbirliği Toplantısı Edirne'de
Edirne Belediyesi, 27 Kasım 2019 tarihlerinde Avrupa Birliği Bölgesel İşbirliği Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.

Edirne Belediyesi, 27 Kasım 2019 tarihlerinde Avrupa Birliği Bölgesel İşbirliği Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "3 ülkenin sınırındaki şehrimizde uluslararası anlamda stratejik bir toplantı gerçekleştireceğiz." dedi.

Avrupa Birliği bünyesinde yerel ve bölgesel yönetimlerini temsil etmek amacıyla oluşturulan Avrupa Birliği Bölgesel İşbirliği Komitesi Toplantısı, 27 Kasım Çarşamba günü Edirne’de gerçekleştirilecek. Edirne Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek toplantıya, Türkiye’ye ilk defa gelecek olan Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (ABBK) Başkanı Karl-Heinz Lambertz de katılacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce Belçika'da konuşmacı olarak katıldığı Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nde görüştüğü ABBK Başkanı Karl-Heinz Lambertz'e Edirne'nin üç ülkenin sınırında bulunduğunu, Bulgaristan ile sınır ötesi işbirliği çalışmaları yaptığını söyleyerek böyle bir toplantının Edirne'de de yapılmasını teklif etmişti. Yapılan görüşmeler neticesinde Avrupa Birliği Bölgesel İşbirliği Komitesi Toplantısı'nın 27 Kasım Salı günü Edirne'de yapılması planlandı.

27 Kasım Çarşamba günü Edirne Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan toplantıda 'Sınır Ötesi ve Bölgesel İşbirlikleri' konusunda görüşmeler yapılacak. Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı & Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou, Avrupa Sınır Bölgeleri Birliği Genel Sekreteri (AEBR) Martín Guillermo Ramirez, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ankara Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Baş, AB Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Finansal İşbirliği ve Proje Yürütme Daire Başkan Vekili Bülent Özcan, Bulgaristan’dan Kırcaali Belediye Başkanı, Hasan Azis, Yunanistan’dan Orestiada Belediye Meclis Üyesi Papadopoulos Adamantios ile Yunanistan Evros Bölgesi Vali Yardımcısı ve Avrupa Bölgeler Komitesi Üyesi Dimitrios Petrovits katılacak.

Toplantının bölgesel işbirliğine yönelik önemine değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "3 ülkenin sınırındaki şehrimizde uluslararası anlamda stratejik bir toplantı gerçekleştireceğiz. Davetim üzerine toplantı için ilk defa Türkiye’ye gelecek olan Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanı Karl-Heinz Lambertz’in de katılacak olması ülkeler arasındaki işbirliklerinin yerinde görülmesive değerlendirilmesi anlamında çok şey ifade ediyor.” dedi.