Avrupa'nın En Büyüğü Edirne'de Açıldı

Avrupa'nın En Büyüğü Edirne'de Açıldı
Edirne'de yapımı tamamlanan Avrupa'nın en büyük olimpik yüzme havuzu hizmete açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Edirne'de yapımı tamamlanan Avrupa'nın en büyük olimpik yüzme havuzu hizmete açıldı. 8 bin metrekare alan üzerine 25 milyon TL yatırımla kurulan tesisin seçimden birkaç gün önce "tanıtım programı" adı altında açılışı gerçekleştirildi. Tesiste tam olimpik havuz, yarı olimpik havuz ve çırpınma havuzu bulunuyor.

Programa Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne Temsilcisi Güven Duvan, AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, AK Parti Edirne Milletvekili Adayları katıldı. AK Parti heyeti; Spor İl Müdürü Bayrak ve Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Duvan'dan tesisle ilgili bilgi aldı.

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba: "Onlar konuşur, AK Parti yapar." söylemini tekrarladı. Belediyenin yapması gereken yolların perişan halde olduğuna değinen İba: "Devlet hastanesinde de aynı şeyi yaşamıştık. Çok üzüldüm ve utandım." dedi.

CHP'DEN SEÇİM KURULUNA BİLDİRİ

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "14 Haziran'dan sonra seçim yasakları kapsamında kamu kurumlarının açılış ve benzeri organizasyonları yasak. AKP bunun kolayını bulmuş ve 'tanıtım programı' olarak basına geçmiş. Etkinliğe AKP'nin milletvekilleri adayları gelecekmiş. AKP tarafından basına gönderilen mesajda kimlerin programa katılacağı yazılmış, daha sonra bu mesaj ne hikmetse silinmiş. Bu seçim yasaklarına aykırı bir etkinliktir. Bu durumu seçim kuruluna CHP Edirne İl Başkanlığı olarak bildirdik." ifadelerine yer vermişti.

YSK tarafından açıklanan seçim yasakları arasında şu madde yer almıştı: "Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hadim cemiyetler ve Bankacılık Kanunu'na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla (açılış ve temel atma dahil) törenler düzenlenmesi, nutuklar söylenmesi, demeçler verilmesi ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulması yasak olacak."

"CHP İL BAŞKANI ATIP TUTSUN"

Pekcanlı'nın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili eleştiride bulunan AK Parti İl Başkanı Nesim İba: "CHP İl Başkanı atıp tutsun. Gelip buralara baksa, bunları eleştirse... Ama Muharrem İnce'nin mitingine adam toplama derdinde; 'Toplanalım gidelim, kalabalık yapalım' diyor. Seçim kampanyamızla alakalı ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Buradaki sistemin nasıl olduğunu merak ettiğimiz için milletvekili adaylarımızla birlikte buradayız." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber