Babası ve Kardeşlerini de Vurmuş

Babası ve Kardeşlerini de Vurmuş
Edirne'de pompalı tüfekle üç kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Nedim Merdin'in daha önce babası ile iki kardeşini tüfekle yaraladığı ve çıkarıldığı adli makamlarda amacının korkutmak olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Edirne'de pompalı tüfekle üç kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Nedim Merdin'in daha önce babası ile iki kardeşini tüfekle yaraladığı ve çıkarıldığı adli makamlarda amacının korkutmak olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Geçen hafta cuma günü Edirne'nin Menzilahır Mahallesi'nde yaşayan Nedim Merdin, eşine şiddet uygulamıştı ve bunun üzerine eşi evi terk etmişti. Nedim Merdin, ayrılıktan baldızı Hanife Mal'ı sorumlu tutmuş ve evine gidip baldızı Hanife Mal'ı, baldızının eşi Salih Mal'ı ve bebeklerini pompalı tüfekle öldürüp kaçmıştı. Ertesi gün cesedine ulaşılan katil zanlısı Nedim Merdin'in intihar ettiği belirlenmişti.

BABASI VE İKİ KARDEŞİNİ DE VURMUŞ

Gündem Gazetesinin haberine göre Nedim Merdin'in 3 Şubat 2016 tarihinde babası ve kardeşlerini silahla öldürmeye teşebbüsten yargılandığı ortaya çıktı. Edirne Adliyesi'ne yansıyan olay iddianamede kayıtlara şöyle geçti: "Olay tarihinde Menzilahır Mahallesi Noktacı Cami Sokakta ikamet eden Nedim Merdin, evinin dışına koyduğu hoparlörle aşırı yüksek sesle müzik dinleyerek etraftaki evleri ve en yakınında bulunan anne ve babasıyla kardeşlerinin oturduğu evdeki kişileri rahatsız etmesi üzerine annesi Gülbahar Merdin, Nedim Merdin'i ikaz etti. Nedim Merdin de annesine sinirlenerek ağza alınmayacak şekilde sinkaflı küfürler etti. Nedim Merdin'in babası Olgun Merdin bu küfürler üzerine Nedim Merdin'e polise şikayette bulunacağını söyledi. Nedim Merdin aşırı sinirlenerek evine gidip av tüfeğini alarak dışarı çıktı. Önce havaya ateş ettikten sonra evlerinin bahçesinde oturan anne, baba ve kardeşlerinin üzerine doğru yürüdü. Nedim Merdin'in tüfeği babası Olgun Merdin'e doğrultması üzerine kardeşi Osman Merdin, babasına ateş edeceğini anlayınca Nedim Merdin'i engellemek ve elindeki silahını almak için babasının önüne geçip Nedim Merdin'e doğru hamle yaptığında Nedim Merdin 2-3 metre mesafeden kardeşi Osman Merdin'in önce ayağına sonra vücudunun üst kısmını hedef alarak ateş etti. O esnada anne Gülbahar Merdin eline geçirdiği tahta parçalarını Nedim Merdin'e savurarak Nedim Merdin'i kafasından yaraladı. Nedim Merdin daha sonra 4-5 metre mesafeden babasına yönelip ayaklarına hedef alarak 4-5 kez ateş etti. Babası yaralanıp yere düşünce bu sefer arkasını dönüp kaçmaya çalışan kız kardeşi Gülben Merdin'e yaklaşık 7-8 metre mesafeden iki kez ateş ederek sırt, ense ve bacaklarından yaraladı. Olayın hemen akabinde olay yerine gelen polis ekipleri Nedim Merdin'i yakaladı. Ekipler olay yerinde yaptıkları incelemede suçta kullanılan av tüfeğini olay yerindeki metruk bir bina içerisinde buldu."

"KORKUTMAK İSTEDİM"

Nedim Merdin, olaydan sonra polis ve savcılıkta öldürme kastının olmadığı, baba ve kardeşlerine korkutmak amaçlı olarak ateş ettiğini söyledi. Ancak Cumhuriyet Savcılığı yine de asliye ceza mahkemesinde dava açtı. Dosyayı görüşen mahkeme "kasten adam öldürmeye teşebbüs suçu" bulunduğunu belirterek görevsizlik kararı verdi ve dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi gerektiğine hükmetti. EJH