Bağış Sözü Verip Sözünü Tutmayanlar Yandı! AFAD İfşa Edecek

Bağış Sözü Verip Sözünü Tutmayanlar Yandı! AFAD İfşa Edecek
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenenler için başlatılan Türkiye Tek Yürek kampanyasında canlı yayında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'nin şimdiye dek 74 milyar 200 milyon lirası yatırıldı....

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenenler için başlatılan Türkiye Tek Yürek kampanyasında canlı yayında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'nin şimdiye dek 74 milyar 200 milyon lirası yatırıldı. AFAD, yardım sözü veren, listede adı geçen ve şimdiye dek parayı yatırmayanlarla iletişime geçti.

Ulaşılan kişiler ise farklı gerekçeler iddia etti. “Binam var, kamulaştırırsanız söz verdiğim parayı yatıracağım”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum”, “Para bekliyorum, aldığımda ödeme yapacağım” ve “Konteyner alacağım veya kalıcı konutlara destek olacağım” şeklinde gerekçeler sunuldu.

AFAD yetkilileri, yardım kampanyasına katılma sözü veren ve şimdiye dek ödeme yapmayanlarla iletişime geçtiklerini kaydederek, “Bağış-yardım konusu isteğe bağlı, bir zorunluluk söz konusu değil. Söz verip sonradan bu sözünü yerine getirmeyenlerle ilgili etik ve ahlaki bir durum ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

AFAD’ın ilerleyen süreçte ödeme yapan kurum ve kuruluşların listesini yayınlayacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların “ifşa” edileceği aktarıldı.