Bakan Kurum'dan Cemevine Ziyaret

Bakan Kurum'dan Cemevine Ziyaret
AK Parti İstanbul milletvekili adayı Murat Kurum, Yenidoğan Merkez Hacı Ahmet Çolak Camisi'ni ziyaret etti ve cemaatle konuştu.Sonrasında Pendik'te bulunan Seyid Seyfi Cemevi'ni ziyaret eden Kurum, buradaki konuşmasında, İstanbul'da...

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Murat Kurum, Yenidoğan Merkez Hacı Ahmet Çolak Camisi'ni ziyaret etti ve cemaatle konuştu.

Sonrasında Pendik'te bulunan Seyid Seyfi Cemevi'ni ziyaret eden Kurum, buradaki konuşmasında, İstanbul'da çok sayıda cemevi ve caminin olduğunu dile getirdi.

Herkesin bir olduğunu, aynı dili konuştuğunu, aynı gönlü hissettiğini dile getiren Kurum'un açıklamaları şu şekilde:

"Hepimiz kardeşiz. Afetten etkilenen 11 ilimizde, her ilin demografik yapısı birbirinden farklı. Biz o kültürü korumak zorundayız. Bizi biz yapan değerlerimiz, inançlarımız. Aynı Peygamberin, aynı Kur'an'ın mensuplarıyız. Bizler bin yıldır bu topraklarda kardeşçe, dostça yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Kimseyi ayırt etmedik, kimseyi ötekileştirmedik. 7'den 70'e herkesin Kürt'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle mutlu olduğu, huzurlu olduğu topraklardır Türkiye toprakları."

'Her Türlü Acil İhtiyacı Buralarda Gideriyoruz'

Bakan Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm noktasında camilerin ve cemevlerinin dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu manada Allah göstermesin afet esnasında bu mekanlar vatandaşa kucak, gönül açıyor, her türlü acil ihtiyacı buralarda gideriyoruz." şeklinde konuştu.

İmar planında artık cemevi yapılabilecek alanların resmi olarak ayrılabildiğini belirten Bakan Kurum, "O düzenlemeyi de hayata geçirdik. Kardeşçe yaşama ruhunu çocuklarımıza, gelecek nesillerimize aktarmamız lazım. İnşallah bu birlikteliği devam ettireceğiz." dedi.