Bakan Soylu: Türkiye Dünyadaki Ekonomik Krize Karşı Ayakta Kaldı

Bakan Soylu: Türkiye Dünyadaki Ekonomik Krize Karşı Ayakta Kaldı
İstanbul 2. Bölge'den AK Parti milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneğine yaptığı ziyarette, Türkiye'nin uzun zamandan beri dışlamalarla karşı karşıya kaldığını...

İstanbul 2. Bölge'den AK Parti milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Laleli Sanayici ve İş İnsanları Derneğine yaptığı ziyarette, Türkiye'nin uzun zamandan beri dışlamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Diyarbakır'da organize sanayi bölgelerinde 450 yatırımcının sıra beklediğini söyleyen Bakan Soylu, "Bugün Mardin'de sıra bekliyor. Bugün Lice'de belki sizin buralara gelip gitmek için tekstil fabrikaları açıyoruz. Bugün Diyarbakır'da üç ayrı yerde, Ağrı'da binlerce insanın çalışabildiği tekstil fabrikaları açtık. Doğu, Güneydoğu'ya, İç Anadolu'ya yeni istihdam alanı açtık." dedi.

Bakan Soylu, ülkemizin yurt dışıyla rekabet açısından elinde birtakım avantajlar bulunduğunu, bu avantajı imkanlar dahilinde yönetmeye çalıştığını dile getirdi.

İhracatın 168 milyar dolardan 254 milyar dolara çıkabilmesinin kolay olmadığını belirten Soylu, "50 milyar doların üzerine turizm geliri çıktı. Türkiye, son zamanlarda dünyanın karşı karşıya kaldığı bu ekonomik dalgalanmalara karşı eldeki imkanları en iyi şekilde yönetmeye çalıştığı için ayakta duruyor." ifadelerini kullandı.

Gabar Dağı'nda artık terör olmadığının altını çizen Soylu, buradan artık petrol çıktığını aktardı.

Öte yandan Soylu, Türkiye'nin altyapısıyla ilgili gerçekleştirilen çalışmaları dile getirdi.

Bakan Soylu'nun konuşmasının devamı şu şekilde:

"Eğer siz başı açıkla başörtülüyü ayırırsanız, insan kaynağınızı hem insan hakları açısından hem inancımız açısından hem hakkaniyet açısından engellemiş olursunuz. Bu ülkede başı açık ve başı örtülü iki kardeşten biri üniversiteye gidemiyordu. Doktor olamıyordu, polis olamıyordu, asker olamıyordu, kaymakam olamıyordu, hakim olamıyordu. Bu iki kardeşten biri subay olamıyordu. Bu iki kardeşten biri devlette herhangi bir görev alamıyordu. Bugün alıyor. Battı mı Türkiye? Hayır, batmadı. Tam tersi Türkiye büyük bir güç oldu. İki bin dolarlık kişi başına gelir seviyesi olan Türkiye, bu yıl on bin dolara geldi."