Bakan Yanık İlk Kez Yapılacak Ödemeyi Duyurdu!

Bakan Yanık İlk Kez Yapılacak Ödemeyi Duyurdu!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk defa uygulanacak anaokulu/ana sınıfı desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerdeki 1 milyon çocuğun eğitimine destek verecek.Bakan Yanık ilk kez yapılacak Anaokulu destek ödemesi için, “Bu ayın...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilk defa uygulanacak anaokulu/ana sınıfı desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerdeki 1 milyon çocuğun eğitimine destek verecek.

Bakan Yanık ilk kez yapılacak Anaokulu destek ödemesi için, “Bu ayın ikinci haftasında ödemeye başlayacağız. Herhangi başvuru, takip yok. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli” ifadelerini kullandı.

Ana Sınıfı ve Anaokulu Desteğinden Kimler Faydalanalabilir?

Devlet, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına anaokulu desteği veriyor. Milli Eğitim ve Aile Bakanlıkları arasında, 3 ay önce, sosyal yardımlardan faydalanan hanelerde 3-5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretlerinin ödenmesini içeren protokol imzalanmıştı. Bu kapsamda sosyal yardım alan ailelerin çocukları okul öncesi eğitimden ücretsiz faydalanacak. 2022- 2023 eğitim-öğretim dönemi ile başlayacak proje ile 1 milyon çocuğa destek verilecek.

Anaokulu ve Ana Sınıfı Desteğinden Yararlanmak İçin Ne Yapılmalı?

Destekten yararlanmak isteyen ailelerin çocuklarını anaokuluna yazdırmaları yeterli olacak. Çocukların tüm kırtasiye ve okul masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Öte yandan Bakan Yanık Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) yönelik de "Bu yıl içerisinde 9,2 milyon vatandaşımıza sağladık" diyen Bakan Yanık, "3,3 milyar lira sigorta ödemesi yaptık" şeklinde konuştu.