Baro Başkanı'na Hakarete Ceza

Baro Başkanı'na Hakarete Ceza
Üç kişi, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım'a hakaret ve tehditte bulundukları gerekçesiyle hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım'a hakaret ve tehditte bulundukları gerekçesiyle haklarında Edirne 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılan üç kişi hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Edirne 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşması dün yapıldı. Karar duruşmasına Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım ve avukatı katılmazken, sanıklar Cem R., Mert D.'nin avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Sanıklar Cem R. ve Mert D.'nin avukatı müvekkillerinin suç işleme kastı ile hareket etmediklerini belirterek: "Sanıklar haksız yere tutuklandıkları düşüncesi ile bir takım söylemlerde bulunmuşlardır. Müvekkillerimin atılı suçlardan beraatına karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Sanıklar avukatının savunmasının ardından mahkeme kararını açıkladı. Bu karara göre sanıklar Cem R. ve Mert D., her biri için ayrı ayrı olmak üzere "Memura sövme" (TCK 125/3-a) suçundan 1 yıl 9 ay hapis, "Birden fazla kişi ile tehdit" (TCK 106/2-c) suçundan 2 yıl 6 ay hapis olmak üzere toplam 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken; diğer sanık Caner R. ise "Memura sövme" suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına ,"Tehdit" suçundan 6 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Caner R.'nin hapis cezası 3 bin 740 TL para cezasına çevrildi. Gündem Gazetesi