"Batının Dayatma Sistemiyle Eğitimde Başarılı Olunmaz!"

"Batının Dayatma Sistemiyle Eğitimde Başarılı Olunmaz!"
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Türkiye'deki eğitim sisteminin batının dayattığı bir sistem olduğunu söyledi.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle bir açıklama yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Türkiye'deki eğitim sisteminin batının dayattığı bir sistem olduğunu söyledi. Eğitimin toplumun en önemli meselelerinin başında geldiğini belirten Demirkıran, eğitimin önemini bilmemenin faturasının ağır olacağına değindi.

Demirkıran: "Yüce kitabımızın ilk ayeti 'oku' der. Okumak, bir yönüyle cehalete savaş açmaktır. Cahillik, okuma yazma bilmemek değildir. Cahillik; insanın Allah'ı, kendini ve kainatı bilmemesi, tanımamasıdır. Biz millet olarak bin yıl böyle bir köklü eğitimle büyük bir coğrafyaya barış, huzur ve adalet götürdük. Bugün ise kendi değerlerimizden uzak dayatma bir eğitimin bedelini ağır ödüyoruz." şeklinde konuştu.

Demirkıran devamında: "Biz tüm özelde kendi insanımızda, genelde tüm insanlığa önce ahlak ve maneviyatı anlatmalıyız. Merhameti ve paylaşmayı, gerçek insan haklarını ve de kul hakkını anlatmalıyız. Adaletin olmadığı bir dünyada barış ve huzurun olmayacağını anlatmalıyız. Batının dayattığı eğitim sistemi ise toplum çöküşe sürükler. Bugün uygulanan müfredattaki sıkıntıların farkında olmamız lazım. Farkına varmazsak bu bozukluk toplumumuza telafisi güç zararlar verir." ifadelerine yer verdi. Edirne Jet Haber