Bazı Bölgeler Araç ve Yaya Trafiğine Kapatıldı

Bazı Bölgeler Araç ve Yaya Trafiğine Kapatıldı
Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada bazı bölgelerin araç ve yaya trafiğine kapatıldığı belirtildi.

Edirne Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Fatih Köprüsü, Yeniimaret tarafında bulunan Edirne Yeni Sarayı ve Balkan Şehitliği bölgesinin araç ve yaya trafiğine kapatıldığı belirtildi.

13.04.2018 tarih ve 2018/02 sayılı İl Trafik Komisyonu Kararının 6. Maddesine göre; "Edirne Yeni Saray Yapıları (Mutfaklar, Kum Kasrı Hamamı ve Adalet Kulesi) Teşhir Tanzim ve Ören Yeri Çevre Düzenleme İşi" kapsamında Sarayiçi Alanı Restorasyon çalışmaları nedeniyle Sarayiçi alanına gidiş yolu olan sedde yolu ile Fatih Köprüsü'nün araç trafiğine ve yaya geçişlerine kapatılması kararı verildi.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Sarayiçi alanı restorasyon çalışmaları boyunca ve sonrasında kalıcı olarak restorasyon projesinde görevli tüm sivil halkın (araçla veya yaya olarak) giriş çıkışına sözleşmenin ilgili maddesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa istinaden kapatılması gerektiğinden, Sarayiçi alanına giren tüm yollar ve güzergahların trafiğe ve sivil halkın geçişine kapatılması talebine ilişkin olarak; Sarayiçi alanına gidiş yolu olan sedde yolu ile Sarayiçi alanından geliş yolu olan 10000. Sokağın Sarayakpınar Yolu Sokaktan Belediye Başkanlığı tarafından gerekli işaretlemeler yapılarak araç trafiğinin ve yaya geçişlerinin engellenmesi, ayrıca FATİH KÖPRÜSÜ’nün araç ve yaya geçişlerine kapatılması kararı verilmiştir.

Sarayiçi Kırkpınar Sahası ve Tavuk Ormanını gezecek vatandaşlar, yalnızca Saraçhane tarafına araç ve yaya trafiğine açık KANUNİ KÖPRÜSÜ’nü kullanabileceklerdir. Yeniimaret bölgesi tarafında bulunan Edirne Yeni Sarayı ve Balkan Şehitliği bölgesi araç ve yaya trafiğine kapatılmıştır." Edirne Jet Haber