Belediye Ekiplerinin Sürükleyerek Götürdüğü Köpeği AVM Yönetimi Sahiplendi

Belediye Ekiplerinin Sürükleyerek Götürdüğü Köpeği AVM Yönetimi Sahiplendi
Edirne'de belediye sokak hayvanları barınağı ekiplerinin sürükleyerek götürdüğü köpeği, olayın yaşandığı alışveriş merkezinin yönetimi sahiplendi.

Dün Edirne'deki Margi Outlet Alışveriş Merkezi'nde köpeklerin kavga etmesi ve yaralanması üzerine bir müşteri, belediye barınağına haber verdi. Alışveriş merkezine gelen belediye sokak hayvanları barınağı ekipleri, yaralı köpeği yerlerde sürükleyerek gerekli işlemlerin yapılması için kliniğe götürmüştü.

Bir müşteri tarafından kaydedilen video, sosyal medya aracılığıyla kısa sürede binlerce kişiye ulaştı. Video paylaşılırken Margi Outlet AVM ve olayın yaşandığı kafe suçlandı. Ancak Margi Outlet AVM veya kafenin yaşanan olayda herhangi bir suçu bulunmuyordu.

Kısa süre içinde Margi Outlet AVM yönetiminden yapılan açıklamada, olayın yakın takipçisi olunduğu ve Margi Outlet AVM yönetimi tarafından sahiplenildiği belirtildi. Yerlerde sürüklenerek Edirne Belediyesi sokak hayvanları barınağına götürülen köpek, Margi Outlet AVM tarafından barınaktan çıkartılarak sahiplenildi ve klinikte tedavisi tamamlandı. Dişi köpeğin adı MARGİNAZ koyuldu. Margi Outlet AVM'den yapılan açıklamada: "Marginaz'in kalıcı yeri hazırlanıyor. Aşı sonrası dinleniyor. Veterinerler durumunun iyi olduğunu söylüyorlar. AVM'mizde isteyen vatandaşlarımız gelip görebilirler." denildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından bir gönderiye yorum yaparak açıklamada bulundu. Belediye ekiplerinin şikayet üzerine kafeye giderek gereksiz bir sertlikle müdahale ettiklerini belirten Gürkan: "Hepsini uyardım ve bir daha bu şekilde davranmamaları talimatını verdim." dedi.