Belediyeden Sivrisinek Açıklaması

Belediyeden Sivrisinek Açıklaması
Edirne Belediyesi, vatandaşın şikayetçi olduğu sivrisinek ve karasinek sorunu ile ilgili açıklama yaptı.

18 Temmuz Perşembe günü "

Vatandaş sivrisineğe çözüm istiyor

" başlığıyla yayınladığımız haberin ardından, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, vatandaşın şikayetçi olduğu sivrisinek sorunu ile ilgili açıklama yaptı. Tanrıkulu; sivrisinek ve karasinek yoğunluğunun çevredeki çeltik tarlaları ve nehir taşkınlarını önlemek için açılan kanal olduğunu söyledi.

Dün sabah saat 05.00'te kent genelinde sinekle mücadele eden ilaçlama ekiplerinin çalışmalarını yöneten Tanrıkulu; yoğunlaşan sivrisinek ve karasinek ile mücadele için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi. Çevredeki çeltik tarlaları ve nehir taşkınlarını önlemek için açılan kanal nedeniyle sivrisinek ve karasinek sayısında artış olduğunu belirten Tanrıkulu; belediye tarafından her gün ilaçlama yapıldığını söyledi.

Kış aylarında başlanan sinekle mücadele çalışmaları ile yaz aylarına hazırlık yaptıklarını anlatan Tanrıkulu: "Edirne'nin 3 nehrinin olması ve ne yazık ki yakın yerlerde çeltik tarlaları olması sivrisinek ile mücadele çalışmalarını zaman zaman sekteye uğratıyor. Belirlenen programlar çerçevesinde bazı günler sabah çok erken saatlerde ilaçlama gerçekleştiriyoruz. Akşam saatlerinde ekiplerimiz sürekli 24 mahallemizde ilaçlama çalışması yapıyor. Mücadelede Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanıyoruz." diye konuştu.

Sinekle mücadele kapsamında 'bitial' bakterisi içerek biyolojik çalışma da gerçekleştirdiklerini anlatan Tanrıkulu: "Larvalar bu bakterileri yiyiyorlar ve sonunda patlıyorlar. Larva mücadelesi yapmazsak daha büyük sorunlarla karşılarışırız." dedi.

Nehir taşkınlarını önlemek için açılan kanalın son 3 haftadır susuz kalması nedeniyle çok fazla sivrisinek ve karasinek ürettiğini ifade eden Tanrıkulu, bu konuda DSİ Bölge Müdürlüğü ile görüştüklerini belirterek: “Bu kanalda bulunan su birikintileri yüzünden ciddi kara sinek ve sivrisineğe maruz kaldık. Bugün itibari ile DSİ, taşkın kanalına su akıtmaya başlamış. Daha önce birkaç defa ben hem bölge müdürümüz ve hem de ilgililerle konuşmuştum. Sağolsunlar bugün su akıtmaya başlamışlar, bu günden itibaren kara ve sivri sineklerde gözle görülür bir azalma olacaktır diye düşünüyoruz. Ancak bizim ilaçlama mücadelemiz sürecek." dedi