"Belediyenin Tek Başına Çözebileceği Bir Sorun Değil"

"Belediyenin Tek Başına Çözebileceği Bir Sorun Değil"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hurdacılar için önerdikleri yere Toprak Koruma Kurulunun izin vermediğini söyledi. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında, hurdacılar için önerdikleri yere Toprak Koruma Kurulunun izin vermediğini söyledi.

Yeni açılan Güney Çevre Yolundaki hurdacıların bulundukları yerden başka bir alana taşınması için yer belirlediklerini, Toprak Koruma Kurulunun buna izin vermediğini belirten Belediye Başkanı Gürkan: "Bu belediyenin tek başına çözebileceği bir sorun değil. Tüm kamu kurumlarının birlikte hareket etmesi gerekiyor. Siz belediyenin yaptığı planlamayı reddederseniz belediyenin yapabileceği bir şey kalmıyor." dedi.

Yaklaşık 3 ay önce hayvan barınağının yakınlarında tarla vasfında bir yer temin ettiklerini, konuyu Toprak Koruma Kuruluna götürdüklerini anlatan Gürkan: "Toprak Koruma Kurulu bu talebimizi reddetti. Şimdi benim hurdacıları konut arsasına taşımam mümkün değil. Şehirden kopmamaları, aynı zamanda şehit içinde rahatsız etmeyecek bir yer olması lazım." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber