"Belediyeyi Yurt Dışından mı Yönetmişler?"

"Belediyeyi Yurt Dışından mı Yönetmişler?"
Ulusal basında yer alan "Yurt dışına çıkış rekoru kıran CHP'li başkanlar" başlığıyla yayınlanan haberlere tepki gösteren CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı: "Bu kadar icraat yapıldıktan sonra mesai saatlerinde belediyeyi yurt dışından mı yönetmişler?" dedi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile CHP Edirne Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkanı Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ulusal basında yer alan "Yurt dışına çıkış rekoru kıran CHP'li başkanlar" ve benzeri başlıklarla yayınlanan haberlere tepki gösterdi. İlgili haberlerde listenin ilk sırasında Havsa İlçe Belediye Başkanı Oğuz Tekin'in yer aldığı, başkanlığı döneminde 185 defa yurt dışına çıktığı ve 557 gün makamından uzak kaldığı; ikinci sırada 334 gün ile Süloğlu İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın ve üçüncü sırada 274 gün ile Kırklareli İl Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun yer aldığı belirtilmişti.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediye başkanlarından açıklama yapmalarını istediğini belirten Pekcanlı, belediye başkanlarının saat hesabı yaptıklarını söyledi. Belediye başkanlarının yurt dışında kaldıkları sürenin hesabını kendi vatandaşlık numaralarından yaptıklarını ifade eden Pekcanlı: "Onlar açıklama yapacakları için bu konunun üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. Mesai saatlerinde böyle bir çıkış yok. Rakamlar öyle abartılmış ki... Yurt dışı dedikleri de zaten kara komşumuz olan Bulgaristan ya da Yunanistan. Edirne'de Bulgaristan ve Yunanistan'a gidip gelmek iki ülkeyi de görmek zaten 2 saat sürüyor. Ayrıca saat 23.00'de çıkıp saat 01.00'de döndüğünüzde iki gün yazılıyor. Başkanlarımız bunların saat olarak hesabını yapıyorlar. İki başkanımız da Trakya'nın en başarılı iki başkanıdır. Bir tanesi Havsa Belediye Başkanımız, bir tanesi de Süloğlu Belediye Başkanımız. Bu kadar icraat yapıldıktan sonra mesai saatlerinde belediyeyi yurt dışından mı yönetmişler? Özel hayatlarıyla ilgili de kimseye hiçbir şey soramayız. İnsanlar gezmeye de gider." şeklinde konuştu.

Edirne'de yaşayan insanların çoğunluğunun Yunanistan ve Bulgaristan göçmeni olduğunu belirten Pekcanlı; düğün, dernek ve cenazelerin dışında belediye başkanlarının kardeş belediyelerin etkinlikleri için de yurt dışına gittiğini söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'la ilgili örnek veren Pekcanlı: "Edirne Belediye Başkanımız şu anda Kırcaali'de. Pazar günkü Türkan Bebek'in Edirne'deki anmasından ardından bir gün sonra Kırcaali'deki anmalara gitti. Kim der ki 'Edirne Belediye Başkanı keyfi bir ziyarete gitti' diye?" şeklinde konuştu.

"GİTMEDİKLERİ ÜLKE KALMADI"

Havsa ilçesinin 200 kişilik halk oyunları grubu olduğunu ve dünyada gitmedikleri ülke kalmadığını söyleyen Pekcanlı: "Doğal olarak başkanlarımız da bazen gidiyorlar. Hiçbir iş yapmasalar, gezmeye gitseler 'tamam' diyeceğim. Havsa'da şu anda belediyeyle ilgili yapılmamış hiçbir şey yok. Bütün altyapısı çözülmüş. Belediye Başkanımız bu dönemde sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık verecek. Suçladıkları insanlar, altyapısını bitirmiş en çalışan belediye başkanlarımızdan birisidir." dedi.

"PLANLI SALDIRI OLDUĞUNU BİLİYORUZ" 

Pekcanlı'dan sonra açıklamalarda bulunan CHP Edirne Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, tüm CHP'li belediye başkanlarının arkasında olduklarını belirterek: "CHP'nin tüm belediye başkanları çalışkandır. Hesabını veremeyecekleri hiçbir iş yoktur. Bütün belediye başkanlarımıza şu anda neden bir planlı saldırı olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü Genel Başkanımız grup toplantısında Man Adasına ilişkin bilgileri açıkladı. İktidar bunlara önce sahte, sonra fotokopi dedi. Sonra sadece giden para var, gelen para yok diye açıklamalarda bulundu. Biz de belgelerin 'Sahte olup olmadığına dair bir Meclis araştırması yapalım, sahteyse çözülür' dedik, yapmadılar; 'Savcılığa gidin' dediler. Noter belgesini 'aslıdır' belgesiyle birlikte verdik. Ne sahte diyebildiler, ne de başka bir şey." sözlerine yer verdi.

CHP'li belediye başkanlarının veremeyecekleri bir hesabın içine girmeyeceklerini söyleyen Gaytancıoğlu: "İktidar önce bizim sorduğumuz sorulara cevap versin. İktidar, halkın gündeminden şehitleri kaçırmasın, bunların hesabını versin. Hani tek adam gelince şehit gelmeyecekti? İktidar asgari ücreti 2 bin TL yapmanın yollarını araştırsın. Emekliye iki tane ikramiye versin. Çiftçiye 30 milyar TL alın terinin karşılığını versin." dedi.

Gündem Gazetesi - Düzenlenmiştir