Bilgi Yarışmasında Türkiye Yanıtını Verdi! Büyük Ödülü Aldı

Bilgi Yarışmasında Türkiye Yanıtını Verdi! Büyük Ödülü Aldı
İngiliz resmi televizyon kanalı olan BBC'de yayınlanan ve pek çok kişinin ilgiyle takip ettiği yarışma programı The Wheel'da, bir ilk yaşandı. Finalde ''Antik Truva Kenti Hangi Ülkededir'' sorusuna eski futbolcu Ally McCoist’in...

İngiliz resmi televizyon kanalı olan BBC'de yayınlanan ve pek çok kişinin ilgiyle takip ettiği yarışma programı The Wheel'da, bir ilk yaşandı. Finalde ''Antik Truva Kenti Hangi Ülkededir'' sorusuna eski futbolcu Ally McCoist’in desteği ile doğru yanıt veren yarışması, yaklaşık 1.8 milyon TL ödül kazandı.

Antik Truva Kenti Hangi Ülkededir?

The Wheel yarışmasında, katılımcının büyük ödülü kazanmasını sağlayan soru büyük gündem oldu. ''Antik Truva Kenti Hangi Ülkededir'' sorusunun cevabı için eski Eski futbolcu Ally McCoist’in yardımını alan Helen Mason adlı yarışmacı Mısır'ı seçecekken, eski futbolcunun uyarısı üzerine Türkiye şıkkında karar kıldı ve 82 bin poundluk büyük ödülün sahibi oldu.

Antik Truva Kenti

Antik Truva Kenti, Türkiye'de Çanakkale il sınırları içerisinde yer alıyor ve UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne 1998 yılında girdi.