Bir Gün Ansızın Gelebilir! İşte Sıfır Araba Durumu Hakkında Merak Edilenler...

Bir Gün Ansızın Gelebilir! İşte Sıfır Araba Durumu Hakkında Merak Edilenler...
Emre Özpenirci vergi düzenlesinden ziyade tekrar bir matrah düzenlemesi beklediğini belirtti.

Türkiye’de sıfır araba fiyatları giderek yükseliş gösterirken yeni bir fiyat düzenlemesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu halinde devam ediyor. Kendisine bu şekilde çok soru yöneldiğini ifade eden otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci, tekrar bir düzenlemin ve vergi artışının çok zor olduğunu ifadelerinde söylerken daha önce olduğu gibi bir matrah düzenlemesine gidilebilirliğini belirtiyor.

Bir Gün Ansızın Gelebilir

Özpeynirci Sıfır araba fiyatlarında yeni bir vergi yükselişinin güç olduğunu belirtse de “Ama tabi ki burası Türkiye, bir gece ansızın her şey olabilir” diyerek altını çizmekten kaçınmadı.

Araba fiyatları hakkında ileriye yönelik Özpeynirci şunları söyledi:

''Arkadaşlar vergilere ilişkin yine çok fazla soru geliyor Benim şahsi fikrim; zaten çok yüksek vergi yüküne sahip otomobillere ekstra bir vergi artışının gelmesi zor. Çünkü bugün en düşük ÖTV %80'den başlıyor, KDV ile %116'ya çıkıyor. Eğer ithalatı frenlemek istiyorlarsa, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ağırlıklı olarak yerli üretimi destekleyecek bir matrah düzenlemesi olabilir. Ama tabi ki burası Türkiye, bir gece ansızın her şey olabilir'' ifadelerini kullandı