Bisikletlilere Yol Sözü

Bisikletlilere Yol Sözü
Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu, bisiklet yollarını görüşmek üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu, bisiklet yollarını görüşmek üzere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Kentin bisiklet örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı görüşme olumlu geçti. Edirne Kent Konseyi Çalışma Grubu koordinasyonunda görüşmeye Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu Sözcüsü İsmail Demiray, Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğundan (EBİDOST) Mehmet Akif Ersoy, Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneğinden (EBİS) Çağatay Ünver, Edirne Doğa Sporları Kulübünden (EDOSK) Ahmet Faruk Tabakoğlu, Edirne Giyim Sanayi Birlikten (EGS BİRLİK) Sadri Mandacı, Modavizyon Bisiklet Grubundan (MODABİS) Nevzat Çakmaklı ile Murat Baştürk, TMMOB Bisiklet Grubundan Mehmet Emin Parlakçı katıldı.

Belediyenin Talatpaşa Caddesi üzerindeki direklere astığı, yolun bisiklet kullanıcılarına da açık olduğunu belirten bilgilendirici uyarı tabelaları için teşekkür edildiği görüşmede, bu çalışmaların devam etmesi talep edildi. Kentte bisikletin ulaşımda kullanılması, yeni yapılan yollarda bisiklet yollarının da planlanması talep edildi. Ayrıca Avrupa-Asya güzergahında Edirne'ye giriş çıkışların bisikletle sağlanabilmesi için kentimizde bu çalışmaların olmasında ortaklaşıldığı görüşmede Belediye Başkanı Gürkan ideal olanların zamana yayılarak yapılacağını belirtti. Kuzey ve Güney yollarının bu amaca uygun olarak planlandığını belirten Belediye Başkan Gürkan yolların tamamlanması ile birlikte kentlilerin bunları göreceğini söyledi. Edirne Jet Haber