Boşnak Böreği Yiyerek Tepki Gösterdi

Boşnak Böreği Yiyerek Tepki Gösterdi
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle tepki alan Rasim Ozan Kütahyalı'yı 'Boşnak böreği' yiyerek protesto etti. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Boşnaklara yönelik sözleri nedeniyle tepki alan Rasim Ozan Kütahyalı'yı 'Boşnak böreği' yiyerek protesto etti.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, bir televizyon programında Boşnaklara yönelik hakarete varan sözleri nedeniyle tepki alan Rasim Ozan Kütahyalı'yı protesto etti. Bir Boşnak börekçisine giden Gürkan, Boşnakların meşhur böreğini yedi ve gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"YERİ GELDİĞİNDE BOŞNAK OLURUZ"

"Müslüman Boşnak arkadaşlarımız, büyük Türk milletinin büyük bir parçasıdır, anlamlı bir parçasıdır." diyerek söze başlayan Gürkan şöyle devam etti: "Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kurarken emeği geçen, canını veren, kanunu döken hiç kimseyi 'Sen şusun', 'Sen busun' diye ayırmamıştır. Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk milleti denir. Boşnak'sın, Arnavut'sun, Türk'sün, Kürt'sün, Çerkez'sin, Laz'sın dememiştir. Cumhuriyetin en büyük başarısı budur. Farklı kökenlerden, farklı kültürlerden, farklı coğrafyalardan gelen insanları büyük Türk milleti aidatı altında, bölünmez bütünlüğe sahip Türkiye Cumhuriyeti toprakları altında ve şehitlerden kanını alan göklerdeki ay yıldızlı Türk bayrağının altında bir millet olarak toplamasını başarmıştır. Bugün geldiğimiz noktada bakıyoruz ki bazı kendini bilmezler, bazı meczuplar, bazı zavallılar milleti etnik kökenleri ya da inançları itibarıyla bölmeye çalışıyorlar. Biz yeri geldiğinde Boşnak oluruz, Arnavut oluruz, Kafkas kökenli oluruz, Myanmar'daki Müslüman oluruz. Bunlar hepimizin gurur duyduğu kökenler ve inançlar. Ama asıl mesele, büyük Türk milletinin bir ferdi ve parçası olabilmek."

Boşnaklarla ilgili sarf edilen sözlerin bir insanlık suçu olduğunu belirten Gürkan: "Kim olursa olsun bir insanın kökenine, inancına saygısızlık yapmak, hele hele saldırıda bulunmak kabul edilebilecek bir şey değil. Bu bir insanlık suçudur. Bu, kendinden olmayanı hor görmek, aşağılamaktır. Bunu kim yapıyorsa yapsın, kabul edilmesi mümkün değildir. Bu zihniyetteki insanların halkın sürekli izlediği televizyon, gazete, radyo gibi ortak paydalarda yer alması, gerçekten halkı derinden yaralıyor ve dolayısıyla biz yavaş yavaş insan olma, millet olma özelliklerimizi yitiriyoruz. En son bu meczubun çalıştığı kanal, onun işine son verdi. Bunların hiçbir yere sokulmaması lazım. Bunları kendi hayal dünyalarında bırakacaksınız, ne istiyorlarsa onu yaşasınlar. Hangimiz milletimizi, inancımızı, mezhebimizi doğuştan seçme özgürlüğüne sahibiz? Türk doğmuşsanız Türklüğünüzü, Boşnak doğmuşsanız Boşnaklığınızı değiştiremezsiniz. Herkes bununla gurur duyar. Her milletten milleti bölmek isteyenler çıkabilir. Bireysel olarak yaptığınız bir hatayla insanları üzerseniz, onları yaralarsanız bunu kabul etmek mümkün değildir." ifadelerine yer verdi.

Gürkan, daha sonra basın mensuplarına Boşnak böreği ikramında bulundu. Edirne Jet Haber