Bostancı'dan Eleştirilere Sert Cevap

Bostancı'dan Eleştirilere Sert Cevap
Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, sosyal medyada ve bazı gazetelerde yer alan eleştirilere cevap verdi. Bostancı, 2019 yılının başında Enez'de doğalgaz kullanımına başlanacağını da açıkladı. 

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı, sosyal medyada ve bazı gazetelerde yer alan eleştirilere cevap verdi. "Halka hizmetten yoksun muhalefet kafaları, kalpleri kilitli, kilitli kalpten gözlere kan gitmediği için gözleri de kör olmuş." diyen Bostancı, 2019 yılının başında Enez'de doğalgaz kullanımına başlanacağını da açıkladı.

'Çamur at izi kalsın', 'yalan söyle dedikodu olsun' muhalefet anlayışıyla halka hizmetten yoksun muhalefet beyinlerinin halka hizmetler yapıldıkça fesatlıklarından yüreklerini telaş kapladığını ifade eden Bostancı: "Bu telaşla ne söyleyeceklerini, neyi eleştireceklerini bilemediklerinden dolayı politikalarını kendi kültürleri düzeyinde; yalan dolan konuşarak, iftira atarak ve yapılanları görmezden gelerek halkı kandırmaya çalışmaktadırlar. Siyaset halka hizmet etme sanatıdır. Hizmetten nasibini almamış, sadece 'ben' odaklı düşünen, lüks arabayla gezen, lüks evde oturan, tam bir burjuva özentisi içinde yaşayan, söylemleriyle icraatları ve yaşantıları birbirini tutmaya, halktan uzak ve kopuk kişiler! Bu kişilerin kendileri ve yandaşlarının çıkarları için birçok iftira ve yalana başvurmaları beklenen bir şeydir." dedi.

Mart 2014'te seçimleri kazandığı ifade eden Bostancı; AK Parti iktidarının gücüyle birçok vizyon proje ile Enez'in çehresinin değiştiğini, Enez'in bölgede gündem haline geldiğini, kabul gördüğünü, kendi ayaklarının üzerinde duran, bölgesinde ekonomik anlamda katma değer yaratan, mutlu insanların yaşadığı bir Enez haline geldiğini söyledi. Göreve geldiğinden beri her yıl Enez'de hiç yapılmayan 'halka hesap verme günleri'ni yaptıklarını belirten Bostancı: "Halktan kaçmadık. Yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı, 15-20 gün önceden birçok iletişim aracını kullanarak, basını da davet ederek halkın önünde konuştuk. Bu da yetmedi; 'hizmetler kervanı' adı altında her yıl kitap bastırdık. Neyi nasıl yaptığımızı ve Enez'in nelere ihtiyacı olduğunu halkımıza sunduk." şeklinde konuştu. (Edirne Jet Haber)

"HALKA HİZMETTEN NASİBİNİ ALAMAMIŞ ŞIMARIK ÇOCUKLAR"

Bostancı şöyle konuştu: "Mirasyedi gibi! Dedim ya, halka hizmetten nasibini almamış şımarık çocuklar; muhalefet sarhoşluğu içerisinde ayıldıklarında, sanal alemde ve bazı gazete köşelerinde gerçekle alakası olmayan bilgiden yoksun yalan yanlış beyanlar vermektedirler. Enez'i seven, Enez insanını seven, Enez sevdalıları, Enez'e yaptıklarını anlatmaktan yorulmazlar. Bizi eleştirenlere, defalarca davet ettiğimiz halde halk toplantılarına ve Enez'le ilgili sosyal etkinliklere katılmayanlara, yaşamı şovmenlik olan ve kara mizahtan beslenenlere tekrar hatırlatmak isterim. 2014 yılında yerel seçimlerinin kazanılmasıyla göreve geldiğimizde, Enez Belediyesinin gelir gider durumu, borç yükü, araç parkı, çalışan insan sayısı, sosyal ve içtimai yapısı hakkında birçok açıklamalarda bulunmuştuk. Bu konulara bastırdığımız kitapçıklarımızda da yer vermiştik. Enez Belediyesi, 2014 yılında 56 milyon artı sebepsiz zenginleşmeden dolayı mahkeme kararı ile 10,5 milyon toplamda 66,5 milyon lira borçlandırılmış; muhasebe kasasında icra memuru vardı, 54 çalışanının 1 yıllık maaşı ödenmemiş durumdaydı. Belediye çalışanları esnafa olan borçlarından dolayı sokağa çıkamaz olmuştu. Araç parkında çalışır vaziyette bir adet 1990 model traktör, bir adet 1990 model Iveco kamyonet ve bir adet BMC marka kamyonet mevcuttu. Bu kamyonet zaman zaman cenaze aracı olarak kullanılıyor ve bütün Enez halkı şahittir ki; mazotu olmadığından yolda kalıyor, cenazemizi omuzlarımızda taşıyorduk. Enez bölgesinde çalışacak bir tek fabrika, bir tek istihdam alanı yoktu. Enez merkezde ve sahilde yollar çamur içinde, Fatih Caddesi hariç yapılmış yol yoktu. İnsanlarımız arabalarını kuru bir yere bırakarak yazlıklarına çizmelerle giderlerdi. Bölgemizde esnaflar Enez Belediyesi geldiğinde kapılarını kapatıyorlar veya bir şey talep edildiği zaman 'o istediğiniz bizde yok' diyerek, Enez Belediyesini uzaklaştırıyorlardı. Enez Belediyesi çalışanlarında motivasyon kalmamıştı." 

"BUNLARDA BAŞKA BİR HASTALIK VAR GALİBA"

Bugüne kadar bu yaşananların hesabını veremeyen, bunları yok kabul eden, yalan dolan ve iftiradan beslenenlerin 2014 yılından bugüne dek Enez Belediyesine ve AK Parti iktidarının da gücüyle yapılan hizmetlere saldırdığını söyleyen Bostancı şöyle devam etti: "Alzheimer hastaları aslında sadece yakını unuturlar ama bunlar geçmişi de unutmuşlar. Bunlarda başka bir hastalık var galiba. Ey muhalefet kafaları! Hangi hastalığa bulaştıysanız, o hastalığı bize bulaştırmayın. cenaze aracı dahi olmayan belediyeden son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hibe ettiği çöp toplama aracı ile birlikte toplam 42 adet araca sahip olan bir belediye haline geldik. Bir çivi çakmadığınız, bir eser bırakmadığınız halde 66 buçuk milyon borç bıraktığınız Enez'in 25 milyon borcu ödendi ve birçok proje gerçekleştirildi. 10 dönümlük yer üzerinde herkesin gıpta ile baktığı ama sizin şikayet ettiğiniz, yapamaz dediğiniz, yaptıktan sonra da yerini beğenmediğiniz Beton Santrali ve Beton Ürünleri Fabrikası kuruldu. Kum Eleme, Yıkama, Ayrıştırma ve Taş Kırma Tesisimiz de her gün gelip geçtiğiniz Enez-İpsala yolu üzerinde gözlerinizin içine bakmaktadır. Bugün belediyemizde ve belediyemizin tesislerinde 400 küsur kişi çalışmaktadır. Belediye Başkanlığımızda ve belirttiğimiz işletmelerimizdeki çalışanlarımız her ayın birinde alın teri ile kazandıkları maaşlarını alarak, evlerine onurlu bir şekilde ekmeğini götürmektedirler. Sizleri de anlıyorum! Bu 400 kişi çalışıp ekmeğini kazandıkça, eskisi gibi bu insanları kullanamayacak, bedavaya çalıştıramayacak ve sizin için en kötüsü de istediğiniz gibi yönlendiremeyeceksiniz. Elinizdeki tüm argümanlar AK Parti ve Bostancı'nın beraberliği ile elinizden alınmıştır."

Yaptıklarıyla ilgili bilgi veren Bostancı; 4,5 milyon liralık bütçenin 25 milyon liraya çıktığını, istihdam alanları yaratılarak Enez'e ve belediyeye kalıcı gelir getiren işyerleri açıldığını, belediyeye ait beton ürünleri fabrikasında üretilen ürünler ile 400-450 bin metrekare yol yapıldığını, cenaze aracına mazot bulamayan belediyenin Enez'de ve köylerde 28 adet çocuk parkını hizmete sunduğunu, Enez'in simgesi tarihi figürler havuzlar ve heykeller yaptırıldığını, ilçe girişine 24 metre uzunluğunda 12 metre yüksekliğinde üzerinde geçiş yolu olan iki kemerli giriş takı ihalesine çıkıldığını ve takın Mayıs 2018'e yetiştirileceğini, modern pazar yeri projesinin tamamlandığını, içme suyunun olmadığı Çataltepe Mahallesine içme suyu ulaştırdıklarını ve kanalizasyon sorununu çözdüklerini, merkezde ve sahilde yetersiz olan su şebekesi ana hattının değiştirildiğini, ilgili kurumlarla birlikte sahilde parklar ve dinlenti alanlarının yapıldığını söyledi.

Modern pazar yeri projesiyle ilgili konuşan Bostancı: "Modern pazar yeri projemiz 3250 metrekare, 5 metre yüksekliğinde ve tamamen beyaz renkte, bazı kısımları düğün salonu olarak kullanılabilir bir şekilde olacak. Gecikmiş de olsa projesi tamamlanmıştır. Enez'de dikili ağacı olmayan bazı arkadaşlarımız yeni yapılacak olan pazar yerini eleştiri konusu yapmış. Bunlar geçmişte şu an içinde oturduğumuz belediye hizmet binamızı da eleştiri konusu yapmışlardır. Belediye hizmet binamız hizmete girince de binadan dükkan almak için sıraya girmişlerdir. İnşallah, Pazar yerimizde 2018 yılında tamamlandığında bu kişiler Pazar yerinden yer almak için sıraya girenlerden olacaklardır. Şu da asla unutulmamalıdır ki; Enez, arkeolojik alanlarının üzerinde konumlanmış bir ilçe olduğu için her şey istenildiği an yapılamayabiliyor." dedi.

Sahilde yer alan ve sürekli '983 dönümlük yer' adıyla dedikodusu yapılan, polemik konusu edilen arsayla ilgili açıklamada bulunan Bostancı: "Sahilde yer alan ve sürekli 983 dönümlük yer adı ile dedikodusu yapılan, polemik konusu edilen, aslında alanı bu kadar olmayan yerler, geçmişte mera vasıfları giderildiği için belediye tapusu altına alınan yerlerdir. 2014 yılına geldiğimizde bu yerler, yerel mahkemede kaybedilmiş ve belediye tarafından kullanıldığı için 10 milyon 673 bin lira ceza kesilmiştir. Yani bu yerler takipsizlik nedeniyle hem kaybedilmiş hem de belediyemiz 10 milyon 683 bin TL zarara uğratılmıştır. 2014 yılında yerel seçimleri kazanmamızla birlikte konu sıkı bir şekilde takibe alınarak Yargıtay aşamasında bu yerler Enez'e geri kazandırılmış, Enez halkının omuzlarındaki bu ağır yük kaldırılmıştır. Yerel mahkemede de üç mahkemeden biri lehimize sonuçlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Sahilde taşkın önleme bölgesinde meskun saha içerisinde adım adım takip edilerek bataklık, yılanlık ve sinek üreten sahayı 10 milyon lira harcayarak Orman ve Su İşleri Bakanlığına yaptırdıklarını ifade eden Bostancı; Enez Limanının takibinin yapılarak, hükümet tarafından fiziki altyapısının iyileştirilerek atıl vaziyetten işletilebilir hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Uzun uğraşlar sonucunda modern şehir hastanesinin o zamanki bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun çabalarıyla yapımına başlandığını ve büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Bostancı, hastanenin 2018 yılı içeresinde hizmete açılacağını kaydetti.

"2019'DA DOĞALGAZ KULLANIMINA BAŞLANACAK"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 12 Ocak 2017 tarihli 6853-7 sayılı kararıyla Enez'in doğalgaz genişleme alanına alındığını söyleyen Bostancı: "2019 yılının başı itibarıyla Enez'de doğalgaz kullanımına başlanacaktır." dedi.

Bostancı: "Gözleri görmez, kulakları duymaz, hizmetten nasibini almamış, halktan uzak, lüks yaşayan, halka tepeden bakan, halkla beraber olmaktan korkan, yalan ve iftiradan beslenen, utanmaz, arlanmaz bazı kişiler, sanal Alemde ve gazete köşelerinde gelişi güzel yazılar yazmaktadır. Biz yaptıklarımız yazdık. Yaptıklarımızı Allah da görüyor, insanlarımız da. Takdir halkımızındır." diyerek sözlerini tamamladı. Edirne Jet Haber