Bu Akşam Düzenlenecek Kırkpınar Konserleri İptal Edildi

Bu Akşam Düzenlenecek Kırkpınar Konserleri İptal Edildi
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 24 kişinin ölümü ve 338 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasından dolayı bu akşam düzenlenecek Kırkpınar konserleri iptal edildi.

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin ilk gününde kendisini belediye önünde karşılamaya gelen davul ve zurna ekibini gören Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlere saygı göstermek için davul ve zurna çalınmayacağını söyledi. Ayrıca 9 Temmuz akşamı düzenlenecek Kırkpınar konserleri iptal edildi.

Kırkpınar'ın bir gelenek olduğunu ve 657 yıldır her koşulda devam ettiğini aktaran Gürkan: "Bugün davul zurna çalacağımız bir gün değildir. Ama geleneği de bırakmayacağımız bir gündür. Bizim geleneğimiz her şartta devam eder. Hem geleneği sürdürmek için hem de kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatırasına saygı göstermek için tokmağımız davulumuza bir kez vuracağız, bugün başka davul ve zurna çalmayacağız." diye konuştu. Davul zurna ekipleri kollarına siyah kurdele taktı.

Ayrıca bu akşam düzenlenmesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumu'ndaki program iptal edildi.

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin açılışı saat 18.00’de toplanan kortejin sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı’na yürüyerek anıta çelenk sunulmasıyla başlayacak. Açılış konuşmaları da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Edirne Jet Haber

[irp posts="12547" name="Tren Kazasında 24 Ölü, 338 Yaralı"]

[irp posts="12504" name="Saraçlar ve Sarayiçi'nde Düzenlenecek Kırkpınar Konserleri"]