Bu İllerde Yarın Sağanak Yağış Bekleniyor! 3 Haziran 2023 Yağış Beklenen İlleri Meteoroloji Açıkladı

Bu İllerde Yarın Sağanak Yağış Bekleniyor! 3 Haziran 2023 Yağış Beklenen İlleri Meteoroloji Açıkladı
Dışarı çıkmak ve günlük planlama yapmak isteyen kişiler hava durumuna dair araştırmalar yaparken, haziran ayının ilk günleri itibariyle yağış uyarıları da merak ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de güncel...

Dışarı çıkmak ve günlük planlama yapmak isteyen kişiler hava durumuna dair araştırmalar yaparken, haziran ayının ilk günleri itibariyle yağış uyarıları da merak ediliyor. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de güncel hava tahminlerine dair bilgi vermeye ve uyarılar yayınlamaya devam ediyor.

3 Haziran 2023 Hava Durumu

3 Haziran 2023 Cumartesi itibariyle Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak sağış beklentisini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü ''3 Haziran 2023 Cumartesi günü Zonguldak'ın, Bartın'ın, Sinop'un iç kesimleri ile Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' dedi.

Bu Risklere Dikkat

Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 Haziran tarihinden itibaren etkili olacağı düşünülen yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi risklere dikkat etmek gerekiyor.