Bu Sene Yılbaşı Konseri Yok

Bu Sene Yılbaşı Konseri Yok
Edirne'de bu sene yılbaşı konseri düzenlenmeyecek.

Bu sene yılbaşı konseri düzenlenmeyecek. 2017 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyenin 6 aydır ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ve 2 aydır personel maaşlarını ödeyemediklerini söyledi.

Edirne Belediyesinin son 6 aydır ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ve son iki aydır hizmet alımı personelin maaşlarını ödeyemediklerini belirten Belediye Başkanı Gürkan: "Aslında sadece biz değil, ülke olarak ekonomik sıkıntı içerisindeyiz. Bunun 4 ayını kendi imkanlarımızla çok hissettirmeden atlattık. Ama son iki aydır biz de büyük bir kriz içerisindeyiz. Personelin maaşlarını 45 aydır kesintisiz sağladım. Göreve başladığımda 5 maaş alınmamıştı. Alınmayan 5 maaşın ödemesini yaptım. Ondan sonra her ay birkaç gün gecikmelerle hep ödedik ama ilk kez şu 2 aydır maaşları ödemekte ciddi zorlanıyoruz. Hizmet alımı arkadaşlarımızda sistem şöyledir; çalıştığı ayın maaşını bir sonraki ayın 7'sinden sonra hak eder. 25 müdürlüğümüzün 2 tanesi ve bir tanesinin de bir kısmı ekim ayının maaşlarını alamadılar. Kasım ayı maaşlarını 5 birim aldı. Kanun bize 3 aylık bir süreç veriyor. 3 aydan sonra belediyenin personeli olacak. Yasa gereği yazılı, sözlü ya da uygulamalı bir sınav yapacağız. Öncelikle kanundaki şartları taşıyan arkadaşlar sınava girecek. Sınavda başarılı olanlarla yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YILBAŞI AKŞAMI KONSER YOK

Yılbaşı akşamı Edirne'de konser verilmeyeceğini açıklayan Belediye Başkanı Gürkan, çalışanların maaşlarını veremeden bir eğlence yapmak istemediğini belirtti. Gürkan: "Üzgünüm tabii ki. Saraçlar'ı halkımıza emanet edeceğiz. Çalışanlarımın maaşlarını ödeyemeden konsere para vermek etik olarak bana doğru gelmedi." dedi.

Bir gazetecinin "Siz maaşınızı aldınız mı?" sorusu üzerine Gürkan: "Almadım. Mali Hizmetler Müdürüme 'Son çalışan maaşını almadan bana maaş yatırmayın' şeklinde talimat vermiştim." cevabını verdi. Edirne Jet Haber