Bu Tabloya Yürek Dayanmaz! Binlerce Mezar Yan Yanat

Bu Tabloya Yürek Dayanmaz! Binlerce Mezar Yan Yanat
6 Şubat'ta saat 04.17'de Pazarcık merkezli 7,7, aynı gün saat 13.24'te ise bu kez merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Depremler, Kahramanmaraş’ın da aralarında olduğu 10 ilde hasara...

6 Şubat'ta saat 04.17'de Pazarcık merkezli 7,7, aynı gün saat 13.24'te ise bu kez merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Depremler, Kahramanmaraş’ın da aralarında olduğu 10 ilde hasara sebep oldu.

Depremlerde yaşamını yitirenler cenazeleri enkaz altından çıkarıldıktan sonra morgda yapılan otopsi ve teşhis işlemi sonrası Kapıçam Mezarlığı’na götürülüyor. Burada da parmak izlerinin alınmasının ardından cenazeler, din görevlilerince yıkama, kefenleme ve cenaze işlemi sonrası toprağa veriliyor.

Yan Yana Binlerce Mezar

Depremde çöken binaların enkazında arama-kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü Kahramanmaraş’ta yaşamını yitirenler için Kapıçam Mezarlığı’nda iş makineleriyle yan yana binlerce mezar açıldı.

Mezarlara, işlemi tamamlanan deprem kurbanlarının cenazeleri 24 saat boyunca defnediliyor. Şimdiye dek 3 bini aşkın kişinin defnedildiği Kapıçam Mezarlığı’nda halen bir yandan iş makineleri ile yeni mezarlar kazılıyor, bir yandan da defin işlemleri devam ediyor. Havadan da drone ile görüntülenen Kapıçam Mezarlığı’nda, görevlilerin hummalı çalışmaları sürüyor.