Bugün ve Yarın Kar Yağışı Beklenen İller Açıklandı! Meteoroloji Duyurdu

Bugün ve Yarın Kar Yağışı Beklenen İller Açıklandı! Meteoroloji Duyurdu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kış mevsimimin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kış mevsimimin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, kar yağışının ne zaman etkisini göstereceği pek çok kişi tarafından merak ediliyordu.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Şubat ile 2 Şubat tarihlerinde, Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Söz konusu yağış ile ilgili yayınlanan duyuruda ''Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van’ın güneyi, Diyarbakır’ın kuzeyinin yüksekleri, Siirt ve Batman illerinin yüksek kesimlerinde, gece saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van’ın kuzeyinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat!

Bugün ve yarın etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksama, buzlanma, don ve çığ tehlikesi gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.