Bugün ve Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! 20-21 Şubat Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı

Bugün ve Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! 20-21 Şubat Meteoroloji Kar Yağışı Uyarısı
Kış mevsiminin etkisi göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji'nin hava tahminleri pek çok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, kar yağışının ne zaman etkili olacağı ve hangi illerde görüleceği...

Kış mevsiminin etkisi göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji'nin hava tahminleri pek çok kişi tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, kar yağışının ne zaman etkili olacağı ve hangi illerde görüleceği merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar yağışı beklenen iller ile ilgili bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Kar Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, 20-21 Şubat tarihleri arasında Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Konuya ilişkin yayınlanan duyuruda ''Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; bugün akşam saatlerinden itibaren, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yükseklerinde (800-1000 metre ve üzeri rakımlı) kuvvetli kar yağışı, Artvin’in Borçka, Şavşat, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi, kar yağışı alacak yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların yarın (21.02.2023 Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat

20-21 Şubat tarihleri arasında etkili olacağı düşünülen kar ve yağmur nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, buzlanma, don olayı, ulaşımda aksama ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.