"Bulgar Polisten Dayak" İddiası

"Bulgar Polisten Dayak" İddiası
Yaz tatillerini Türkiye’de geçirdikten sonra Almanya'ya dönüş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na geçen Abidin Özdemir’in Bulgaristan gümrüğünde polis tarafından dövülerek gözaltına alındığı, ailesinin de alıkonulduğu iddia edildi.

Yaz tatillerini Türkiye’de geçirdikten sonra Almanya'ya dönüş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na geçen Abidin Özdemir’in Bulgaristan gümrüğünde polis tarafından dövülerek gözaltına alındığı, ailesinin de alıkonulduğu iddia edildi. Özdemir’in şiddete maruz kaldığı fotoğrafları yakınlarına gönderdiği öğrenilirken, aileden bir daha haber alınamadığı ifade edildi.

Almanya’da yaşayan Abidin Özdemir, eşi Perihan ve kızları Şermin, Tuğba ile Pelin Özdemir, yaz tatillerini İzmir’deki dünürleri Menderes Yıldırım ve ailesiyle birlikte geçirdikten sonra dönüş yolcuğuna çıktı. Otomobille Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen Özdemir ailesi, gümrük işlemlerinin ardından Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’na geçti. Burada iddiaya göre, Özdemir ailesinin valizlerini kontrol eden Bulgaristan polisi, Abidin Özdemir’i döverek gözaltına aldı. Tepki göstermesi üzerine eşi Perihan ve kızlarını da tartaklayan Bulgar polisi kelepçe takarak Özdemir ailesini alıkoydu.

"HABER ALAMIYORUZ"

Özdemir ailesi, ilk götürüldüğü polis odasında dövüldüklerini gösteren fotoğraflarını çekerek cep telefonuyla İzmir’de oturan dünürü Menderes Yıldırım’a gönderdi. Yıldırım, durumlarından endişe ettikleri Özdemir ailesinin cep telefonları aramalarına karşın ulaşamadıklarını söyledi. Ailenin Bulgar polisi tarafından dövülerek gözaltına alındığını ve kendilerine ulaşamadıklarını kaydeden Menderes Yıldırım, durumlarından endişe ettiklerini ifade etti.  Almanya’ya yola çıkan Özdemir Ailesinin Bulgaristan gümrüğünde araçlarının kontrol için gümrük memurları tarafından ıssız bir yere çekildiğini öğrendiğini ifade eden Yıldırım, Abidin Özdemir eşi Perihan Özdemir ve kızları Şermin, Tuğba ile Pelin Özdemir’in Bulgaristan polisi tarafından kelepçe takıldıktan sonra yüzüstü yere yatırılıp, tekme tokat dövülerek darp edilip nezarethaneye alındıklarını söyledi. Telefonları ve pasaportlarının ellerinden alındığı iddia edilen Özdemir ailesine ulaşamayan yakınları endişelerini dile getirdiler. Başbakanlığa ve Dışişleri Bakanlığına da konuyla ilgili başvuruda bulunduklarını söyleyen Yıldırım, gerekli girişimlerin resmi makamlarca başlatıldığını ifade etti. 

Gündem Gazetesi