Bulgarca ve Yunanca Afişler Paylaşım Rekoru Kırmış!

Bulgarca ve Yunanca Afişler Paylaşım Rekoru Kırmış!
Belediye Başkanı Gürkan'ın Yunanca ve Bulgarca yeni yıl afişleri Bulgaristan'a paylaşım rekoru kırdı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yeni yılı Yunanca ve Bulgarca olarak kutladığı afişleri kentin farklı noktalarına asılmıştı. Bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken bazı vatandaşlar yapılanı beğenerek Gürkan'ı tebrik etmişti.

Sadece Edirnelilerin değil, Edirne'yi ziyarete gelen ve alışveriş yaparak kentin ekonomisine katkı sağlayan Yunan ve Bulgar turistlerin de yeni yılını kutlayan Gürkan'ın mesajında "Yeni yılınız kutlu olsun. 2019 yılı tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirsin." dilekleri yer alıyor. Kentin farklı noktalarına asılan afişler, alışveriş yapmak için Edirne'ye gelen komşu ülke vatandaşlarının da dikkatini çekti.

Bulgar Vatandaşı Emil Koshlukov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Edirne Belediye Başkanı bizi tebrik ediyor. Burada, Türkçe böyle bir şey koyarsak, sarsılırız. Üsküp'te böyle bir tebrik yapılsa ayaklanma yaşanırdı." dedi. Koshlukov'un paylaşımı yüzlerce beğeni, yorum ve paylaşım aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yeni yılı Yunanca ve Bulgarca dillerinde kutladığı afişleri komşu ülkelerin sosyal medya hesaplarında paylaşım rekoru kırdı. Bulgar bir vatandaşın “Edirne Belediye Başkanı bizi selamlıyor” yazan sosyal medya paylaşımı çok fazla paylaşım ve yorum aldı.

Edirne Belediyesi, Bulgar vatandaş Koshlukov'un bu paylaşımını "Komşuda paylaşım rekoru kırdı" başlığıyla yayınladı.

YUNANCA VE BULGARCA AFİŞLERE TEPKİ

Bazı vatandaşların belediyenin yabancı dillerdeki afişlerine gösterdiği tepki ise şöyle:

"Başkan bu reklam hiç iç açı değil. Bunlar gelsin oy kullansın. Seçim günü belki döviz bırakırlar, Edirne'nin alt yapısını yaparsın."

"Çok yanlış bir durum. Her şeyden önce Türkçe gelir. Rant ve para için reklam yapılmaz, çıkın Bulgaristan'a ve Yunanistan'a ne kadar Türkçe tabela var sayın. Yazık çok yazık... Edirne turim ile kalkınmaz sanayi gerekli..."

"Komşularımıza başkanlık yapacak her halde onun için..."

"Olmamalı üstelik belediye tarafından asılan ilanlar bunlar kınıyorum."