Büyükşen Çifti Cinayetinde Karar Açıklandı

Büyükşen Çifti Cinayetinde Karar Açıklandı
Adliye Konferans Salonu'nda, Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertuğrul Çelik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş ile taraf avukatlarının yanı sıra Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur...

Adliye Konferans Salonu'nda, Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertuğrul Çelik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş ile taraf avukatlarının yanı sıra Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur ve Büşra Büyükşen katıldı.

Mahkeme heyeti duruşmada tarafları yeniden dinledi.

Duruşmada söz verilen Büyükşen çiftinin kızları Büşra Büyükşen, "İftiraya uğramanın ne olduğunu en iyi ben bilirim. Kimseye iftira atmadım başımı yastığa rahat koyuyorum. Teşhisimden eminim, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Büyükşen çiftinin doktor olan oğulları Osman Büyükşen, "Anne ve babamın mezarlarında rahat uyumları için haklarını önce Allah'a sonra siz mahkeme heyetine emanet ediyorum. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Uğur Büyükşen ise sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Duruşmada söz verilen sanıklardan Başdemir, suçsuz olduğunu savunarak, "Ne kimseyi azmettirdim, ne kimsenin evini araştırdım ya da adam gönderdim. Mağduriyetim büyük. 2 senedir haksız yere cezaevindeyim." diye konuştu.

Sanık Ertuğrul Çelik de "Ben Büyükşen ailesini bir kez olsun görmedim hiçbirini tanımam. 13 aydır suçsuz yere yatıyorum. Bu olayı yapan cezasız kalmaz elbet gerçek suçlu ortaya çıkacak. İnşallah üzerime bu suçu atanlar benden beter olsun." dedi.

Sanık Esra Taş ise savunmasında "Vicdanım son derece rahat, 2 yıldır tutukluyum psikolojim çok bozuldu. Berat ve tahliyemi talep ediyorum." sözlerine yer verdi.

Mahkeme heyeti, savunmalar ve beyanlar sonrası verdiği aradan sonra kararını açıkladı.

Heyet, sanık Ertuğrul Çelik'e, "kasten adam öldürmek" suçundan 2 kez müebbet hapis, "konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 4 yıl, Büşra Büyükşen'e karşı yaralama suçundan 9 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanıklar Abdullah Başdemir ve Esra Taş da "başkasını suça azmettirmekten" ve "kasten adam öldürmek" suçlardan müebbet hapis ile "konut dokunulmazlığı ihlali" suçundan 4 yıl hapisle cezalandırıldı.

Tutuksuz yargılanan Zekeriya O. hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

Osman Büyükşen'den Açıklama

Osman Büyükşen, "Annem Necla ve babam Metin Büyükşen'in öldürülmesi davasında son duruşmada karar çıktı. Tutuklu sanıklar gereken cezayı aldı, 2’şer kez müebbet hapisle cezalandırıldılar. Bu kararın doğru, gecikmiş de olsa beşeri adaletin tecelli ettiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükşen ailesi basın açıklaması yaptığı sırada ailenin yanına doğru gelen sanık yakınları sözlü olarak müdahalede bulundu.

Taraflar arasında kısa süreli yaşanan tartışma polis ekipleri tarafından sonlandırıldı.