Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılacak Mı? Savcılık Kararını Verdi

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılacak Mı? Savcılık Kararını Verdi
Türkiye bir dönem Münevver Karabulut cinayeti ile sarsılmıştı. Münevver Karabulut, 2009 yılında henüz 17 yaşındayken sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından katledilip cesedi parçalanmış halde çöp kutusuna atılmıştı. Münevver...

Türkiye bir dönem Münevver Karabulut cinayeti ile sarsılmıştı. Münevver Karabulut, 2009 yılında henüz 17 yaşındayken sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından katledilip cesedi parçalanmış halde çöp kutusuna atılmıştı. Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar ettiği iddia edilmişti.

Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun intihar etmediği iddiasıyla mezarının açılmasını talep etti. Bu talep hakkında savcılık kararını verdi.

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili cezaevinde 8 sene önce intihar eden kızının katili Cem Garipoğlu'nun, ölmediğini, kaçırıldığını iddia eden baba Süreyya Karabulut, suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, Cem Garipoğlu'ndan yaşamını yitirdiği gün alınan doku örnekleriyle babasının DNA örneklerinin karşılaştırmasını yaptırdı.

'Gözümle Görsem Belki İkna Olurdum'

Süreyya Karabulut yaptığı konuşmada "8 yıldır bu benim en korkunç kabusum. Hiç aklımdan kınalı kuzum çıkmadığı gibi bir de bu cellat gerçekten öldü mü kaçtı mı şüphesi. Uyuyamıyorum. Cesedini bize göstermediler. Fotoğraflarını eşim ve avukatımız görmüş. Fotoğraf bir şey ifade etmiyor. Gözümle cesedini görsem belki ikna olurdum" ifadelerine yer vermişti.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından gerçekleştirilen incelemede 10 Ekim 2014 günü Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi'nde ölen şahıstan alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğunu ifade ederek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Yani Garipoğlu'nun mezarının açılmayacağı kaydedildi.