"Çeşme Suyumuz Pet Şişe Sularından Daha Kaliteli"

"Çeşme Suyumuz Pet Şişe Sularından Daha Kaliteli"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, içme suyu şebekesi yenilenen ilk apartmanda çeşmeden su içti.

Kocasinan Mahallesi'nde içme suyu şebekesi yenilenen Leylak Apartmanı'nda çeşmeden su içen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Suyumuz, pet şişelerde satılan sulardan daha kaliteli." dedi.

Gürkan, 2014 yerel seçimlerinde Edirne halkına verdiği en önemli sözlerden biri olan altyapı çalışmalarına 22 Şubat 2019 tarihinde kentin ewn sorunlu bölgesi olan Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nden başlamıştı. İçme suyu şebekesi yenilenen ilk apartman olan Leylak Apartmanı'na konuk olan Gürkan, burada apartman sakinleriyle sohbet etti.

"HER ŞEYİN FARKINDAYIZ"

Bazen herkesin ihtiyacı olduğu zamanlarda suların kesildiğini, patlaklar nedeniyle suların kirli aktığını söyleyen Gürkan: "Bunları biliyoruz. Referandum yaptığımız 10 Ocak 2016'dan beri bu sorunu halletmek için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

"DAHA ERKEN BAŞLAYACAKTIK"

Siyasi bir rakip olarak görüldüklerini ve bu nedenle İller Bankası kredisinin uzun süredir onaylanmadığını anlatan Gürkan: "Bizi bir siyasi rakip, bir düşmen olarak görmeselerdi çok daha önce başlayacaktık. Şimdi kendi imkanlarımızla başladık. Altyapı yenileme kapsamında bugün ilk abone bağlantısını yaptık. İlk içme suyunu akıtıyoruz. Yeni Kayalıköy İçme Suyu İsale Hattından gelip yeni arıtma tesisiyle arıtılan ve yeni şebeke ile çeşmemizdek akan ilk su bu gördüğünüz su. Bütün şeffaflığıyla burada." şeklinde konuştu.

"PET ŞİŞE SULARINDAN DAHA KALİTELİ"

Gürkan: "Belgeli ve iddialı bir şekilde söyleyeceğim; çeşmeden akan suyumuz gerçekten kaliteli ve sağlıklı. Her saat başı tahlillerini yapıyoruz. Bugüne kadar suyumuzda hiçbir sorun olmadı. Vatandaşa itici gelen tek bir sorun var; klor. Suyu çok büyük depoalarda biriktirdiğimiz için mecburen klor kullanıyoruz. Satın alınan sularda o klor olmadığı için bu koku da yok. Çok hafif de olsa çeşme suyumuzda klor kokusu olur. Yoksa suyumuzun kalitesi, pet şişelerde satılan sulardan daha iyi. Bunu iddia ediyorum." dedi.